Jeetje: zóveel werken vrouwen jaarlijks gemiddeld over

Dat is niet niks...

Lees ook

Een naderende deadline, belangrijk congres, of een collega die op vakantie gaat, leidt vaak tot extra (over)werk. Tot in de laatste uurtjes werk jij je in het zweet om de klussen af te krijgen. En je bent niet de enige die dat doet, zo blijkt uit dit onderzoek. 

Overwerken

Uit het Nationaal Salaris Onderzoek van Intermediair en Nyenrode Business University blijkt dat veel werkende vrouwen regelmatig overwerken. Er is niets mis met hard werken, maar toch lijkt er iets fout te gaan, blijkt uit het onderzoek. Lange werkuren, grenzen aangeven en overwerken zijn onderwerpen die voor vrouwen lastig bespreekbaar zijn. Gemiddeld werken vrouwen 32 uur per week en verdienen ze €33.750 per jaar. Daarmee verdienen vrouwen op jaarbasis gemiddeld €5.000 minder dan mannen. Ook werken vrouwen gemiddeld twee uur per week extra. Dat klinkt misschien weinig, maar niets is minder waar…

Schokkend

Wanneer we al deze uren bij elkaar optellen, betekent het dat vrouwen al gauw drie weken per jaar gratis en voor niets werken. Wij kunnen ons wel een betere tijdsbesteding voorstellen, zoals een vakantie naar Madrid, of genieten van een familievakantie in Schotse Hooglanden.

Beloning

Naast alle extra uren, blijkt uit het onderzoek ook dat vrouwen het gevoel hebben meer uren te moeten maken dan mannelijke collega’s voor dezelfde beloning. Ook gaven de respondenten aan minder kans op promotie te hebben dan de mannen. Dat sluit ook aan bij het feit dat 22 procent van de vrouwen een leidinggevende positie heeft tegenover, 35 procent van de ondervraagde mannen.

Nog een opvallend feit, is dat het antwoord op de vraag of de 43.000 respondenten een voorkeur heeft voor een mannelijke of vrouwelijke leidinggevende. Twee derde geeft aan dat het niet uitmaakt, terwijl de rest van de ondervraagden de voorkeur heeft voor mannelijke manager.

Beeld: Bombshell

Laatste nieuws

Zie ook

Kate Moss

5 Succesvolle carrièretips van Kate Moss

Eigenlijk voor toekomstige modellen, maar iedereen heeft er wat aan.
LinkedIn

Onbekenden uitnodigen op LinkedIn: wel of niet doen?

Kun je iemand die je niet kent een uitnodiging sturen of is dat not done?
tijdstip

Dit is de beste tijd om je sollicitatie te versturen

De kans dat je opvalt en uitgenodigd wordt voor een gesprek is dan vijf keer zo groot.