4 Beautyproducten die je in de prullenbak vindt

Wie had dit verwacht?

Je prullenbak in de keuken is misschien wel de laatste plek waar je beautyproducten verwacht te vinden, maar er blijkt wel degelijk iets uit te halen. Deze ‘afvalproducten’ zijn niet alleen goed voor je huid, maar ook nog eens gratis. Da’s mooi, en duurzaam!

Theezakjes

Ze zijn goed om een kop heet water een fijne smaak te geven, maar ook als remedie tegen opgezwollen ogen en een geïrriteerde, rode huid. Zwarte en groene thee zit vol tannines, wat zwellingen en roodheid tegengaat. Hoe te gebruiken? Laat het gebruikte theezakje afkoelen en dep het dan op de plekken waar het nodig is.

Bananenschillen

De schil die je normaal gesproken linea recta in de prullenbak zou deponeren, is een veelzijdig beautyproduct. Allereerst zit ‘ie vol magnesium en kalium; stoffen die werken als een natuurlijke whitener voor je tanden. Daarnaast zouden bananenschillen helpen tegen acne. Hoe? Wrijf de binnenkant van de schil over de huid en laat ‘m vervolgens op de huid liggen tot-ie donkerbruin kleurt. Wrijf de binnenkant daarna nogmaals over je huid en gooi de schil dan pas weg. Laat een nachtje intrekken en spoel je gezicht de volgende dag schoon.

Tomaten

Heb je overrijpe tomaten in huis die niet lekker zijn om te eten? Gooi ze dan niet weg, maar gebruik ze als verkoelend middel als je bent verband. Tomaten zitten vol lycopeen, een antioxidant die het branderige gevoel tegengaat en de huid neutraliseert.

Koffiedik

Niet alleen een product dat planten in een moestuin als kool laat groeien, maar ook veelzijdige beauty-eigenschappen heeft. Koffiedik helpt namelijk tegen puffy eyes, een stralende huid en glanzend haar. Om het rond je ogen of op je huid te gebruiken, laat je de koffiedik eerst drogen op een keukenpapiertje. Meng het vervolgens met wat water tot een pasta, breng het aan en laat vijftien minuten intrekken voordat je het er weer afspoelt. Je kunt koffiedik ook mengen met wat olijf- of kokosolie om er een scrub van te maken. Om je lokken te laten glanzen moet je het mengen met shampoo, maar let er wel op dat je het goed uitspoelt!

Beeld: iStock

Laatste nieuws