Wauw: dit is de Spring-Summer 2023 Ready to Wear-collectie van Chanel

Is het alweer zomer?

Lees ook

Het wordt buiten kouder, maar de fashion wereld is alweer bezig met het voorjaar van 2023. De nieuwe Spring-Summer 2023 Ready to Wear-collectie van Chanel doet je meteen weer verlangen naar het mooie weer…

Voorjaar

Hoezeer wij ook kunnen genieten van de herfst en de geweldige outfits die daarmee gepaard gaan, blijven het voorjaar en de zomer favoriet. Lunchen op het terras, relaxen bij het zwembad of op het strand en natuurlijk op paraderen op vakantie. We hoeven ons in ieder geval niet meer druk te maken over wat we dan aan gaan doen, want daar weten we het antwoord wel op: Chanel.

Verleidelijk

We gaan terug naar de jaren zestig met deze nieuwste Ready-to-Wear collectie. Modeontwerper Virginie Viard liet zich onder andere inspireren door de film Last Year in Marienbad van Alain Resnais. In de collectie zien we vooral flowy kledingstukken die uiting geven aan de allure van de jaren zestig.

Extravagant

Eén ding is zeker, het wordt een extravagante lente en zomer. Met strikken, veren, rouches, strass-steentjes en alles wat je maar kan bedenken, worden de pieces aangekleed. Qua accessoires valt op dat om onze jurken weer een ceintuur mogen dragen. Dat zorgt voor een instant mooi silhouette.

Opvallend aan de nieuwe collectie: de polkadot is weer terug van weggeweest. Wie had dat gedacht? En weet je nog die tops van mesh die een aantal jaar geleden in waren? Die heeft Chanel nu getransformeerd tot elegante blouses, jurken en rokken door het gebruik van chiffon.

Neutraal

Wat we voornamelijk gaan zien, zijn vrij neutrale kleuren, zo valt op in de collectie. Van zwarte en witte looks tot pastelkleurige outfits, het blijft in 2023 allemaal vrij muted. Toch zien we hier en daar ook gouden stoffen naar voren komen, die direct een chique uitstraling geven. Perfect voor de zomeravonden, wij dromen vast weg…

Bron & beeld: Chanel

Laatste nieuws

Zie ook

Bruiloft

Take notes: deze outfits mag je absoluut niet dragen naar een bruiloft

Gaat je (beste) vriendin, zus of nichtje binnenkort trouwen en heb je (nog) geen idee wat je gaat aantrekken? Lees dan even onderstaande tips door, zodat je een outfitdebacle voorkomt en er gegarandeerd stralend uitziet.