Leuk om te weten: 5 schoenenfeitjes over Queen Elizabeth

Een ode aan The Queen en haar schoenen.

Lees ook

De kleurrijke outfits van de Queen waren vaak het gesprek van de dag, maar toch bleeft er altijd één  item onbesproken: haar schoenen. Daarom selecteerden wij vijf feitjes over Queen Elizabeth en her shoes.

1. Ze had meer dan 50 jaar dezelfde smaak

De Queen droeg meer dan een halve eeuw dezelfde soort schoenen, ontworpen en gemaakt door het schoenenbedrijf Anello & Davide in Londen. Met behulp van een houten gips gemaakt van de afmetingen van de voeten van de Queen werden haar schoenen gemaakt van het beste kalfsleer, en kon ze zelf beslissen hoe de schoen werd afgewerkt. Voordat de schoenen konden worden gedragen, was er nog een laatste meting bij Buckingham Palace, waar eventueel de laatste aanpassingen werden gedaan. “We leveren een of twee paar schoenen per jaar en vernieuwen zo nu en dan de tops”, vertelde David van Anello & Davide ooit. “De koningin verspilt geen geld.”

2. The Queen had personeel in dienst voor de verzorging van haar schoenen

Binnen de muren van Buckingham Palace is personeel met allemaal verschillende beroepen aanwezig. Zo ook de schoenverzorger(ers), die onder andere belast waren met de dagelijkse verzorging van de schoenen van de koningin. Ze waren verantwoordelijk om de schoenen van de Queen, nadat ze waren gedragen, te bemachtigen om ze vervolgens te laten luchten op een heuse schoenboom. Daarna werden ze gepoetst en individueel opgeslagen in een zijden of katoenen tasje. It’s good to be royal…

3. Haar schoenen worden ingelopen voordat ze ze draagt

De persoonlijke assistente van Elizabeth, Angela Kelly vertelde in haar boek The Other Side of the Coin: The Queen dat de schoenen van de koningin altijd werden ingelopen voordat ze door Elizabeth werden gedragen. En Kelly zelf had de taak om dat voor haar te doen. “De koningin heeft heel weinig tijd voor zichzelf en geen tijd om haar eigen schoenen in te lopen, en omdat we dezelfde schoenmaat delen, is het op deze manier het meest logisch,”, schreef Kelly.

4. Je zult de koningin nooit op een paar sleehakken zien

“De koningin is geen fan van schoenen met een sleehak”, vertelde een bron aan Vanity Fair. “Ze vindt ze echt niet leuk en het is bekend bij de vrouwen in de familie.” Je zag daarom de hertoginnen Kate en Meghan ook nooit op sleehakken in de aanwezigheid van de Queen.

5. Ze had een paar aangepaste Roger Vivier-schoenen laten maken voor haar kroning

De kroningsschoenen van de Queen werden speciaal ontworpen door Roger Vivier zelf. Ze waren gemaakt van goudleer, bezaaid met robijnen en een motief dat overeenkwam met de staatskroon, die ze ook volgens Town & Country dezelfde dag nog droeg. Daarnaast waren de schoenen exact nagemaakt voor de lente/zomer collectie 2020 van Roger Vivier.

Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws

Zie ook

Bruiloft

Take notes: deze outfits mag je absoluut niet dragen naar een bruiloft

Gaat je (beste) vriendin, zus of nichtje binnenkort trouwen en heb je (nog) geen idee wat je gaat aantrekken? Lees dan even onderstaande tips door, zodat je een outfitdebacle voorkomt en er gegarandeerd stralend uitziet.