Actrice Maryam Hassouni komt met onthullend boek over de tv- en filmindustrie

"Ik ben niet ziek, het systeem is ziek."

Lees ook

De 36-jarige actrice Maryam Hassouni heeft aangekondigd dat ze in november een onthullend boek over de tv- en filmindustrie gaat publiceren. De actrice zelf is geen vreemde voor deze industrie, aangezien ze er al sinds haar vijftiende in rondloopt. Tijdens haar aankondiging laat ze weten dat een grote rol in een televisieserie ‘fataal’ afliep voor haar. 

Wat de fak

“Hoe de film- en tv-industrie Maryam Hassouni, de eerste Nederlandse winnaar van een Emmy Award voor beste actrice, op haar knieën kreeg. Dit boek is haar antwoord.” Zo begint de aankondiging voor het onthullende boek ‘Wat de fak’, die Hassouni aankomende november gaat delen met het hele land.

Maryam Hassouni

Maryam Hassouni is geboren in Amsterdam en heeft Marokkaanse roots. Ze kroop door de jaren heen in de rol van verschillende personages. Zo speelde ze een zelfmoordterrorist, een slachtoffer van strenge Marokkaanse tradities, maar kennen de meesten haar al van lang geleden, toen ze het personage Dunya in de hitserie Dunya & Desie speelde. “Rollen speelde ze vaak met veel plezier, maar vaker nog met verbazing over steeds weer dezelfde clichématige verhalen die werden geschreven. Nooit herkende zij hier zichzelf in”, luidt het.

Verwoesting en ellende

Volgens Hassouni staat de filmindustrie voor verwoesting en ellende. Toch neemt ze het risico en neemt ze nog één keer een grote rol in een tv-serie aan. Volgens de actrice loopt dit echter ‘fataal’ af. “Pas als ze na jaren het onderzoeksdossier naar aanleiding van haar klachten durft te lezen en de verdraaide feiten en leugens onder ogen ziet weet ze het zeker: ‘Ik ben niet ziek, het systeem is ziek.'”

Will Koopman, regisseur van de serie Oogappels waar ze in speelde, laat weten dat hij niet weet waar Hassouni het over heeft. “Ik kan me niet voorstellen dat het over Oogappels gaat. We zijn destijds goed uit elkaar gegaan.” Het lijkt er dus op dat het om een andere tv-serie gaat. Volgens bronnen zou het om de misdaadserie Flikken Rotterdam gaan, waar Hassouni destijds plotseling mee ophield. Tijdens haar tijd daar zou ze al kenbaar hebben gemaakt dat ze een boek zou gaan schrijven. Deze ligt in november in de schappen.

Bron: Het Parool | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook