Zo zien je lokken eruit als je stopt met het verven van je grijze haarwortels

Van geverfd haar overgaan naar natuurlijk grijs? Zo ziet dat proces eruit

Lees ook

De een vindt op een jongere leeftijd een grijze haar en weer een ander spot pas rond haar vijftigste een grijze haar. Sharon Mirador was zeventien jaar toen ze een eerste zilveren streng uit haar lokken plukte, en na de geboorte van haar kinderen volgden er meer. Eind 2020 was ze het zat om haar lokken elke keer te verven en besloot ze ermee te stoppen. 

Duizenden volgers

Op een dag was Sharon klaar met het blijven verven van haar grijze haren om aan de verwachtingen van de maatschappij te kunnen voldoen. Op 31 december 2020 besloot ze om haar zilveren lokken voortaan te omarmen. Hoelang het duurt om van haar gekleurde haardos af te komen, deelt ze met meer dan 40.000 volgers op Instagram.

Op naar grijs

Zes weken na haar laatste touch-up deelde Sharon dit kiekje, in december 2020.

Na 17 weken zonder verfbeurt:

Na 26 weken:

Na 34 weken:

Na 54 weken, ruim een jaar nadat Sharon haar wortels voor het laatst liet bijwerken:

Na 63 weken:

In augustus 2022, een jaar en acht maanden na de laatste keer verven:

‘Het is jouw keuze’

Sharon wil met haar Instagram-account niet alleen laten zien wat er gebeurt als je stopt met het bijwerken van je haarwortels, ook wil ze vrouwen een hart onder de riem steken die going grey nog een tikkeltje spannend vinden. “Ik houd mijn mond pas als we ouder worden en grijs haar normaal vinden”, schrijft Sharon op Instagram. “Ik wil vrouwen steunen in wat ze ook willen doen om zichzelf mooi en vol vertrouwen te voelen. Stoppen met haarverf was de juiste keuze voor mij. Dat betekent niet dat het voor iedereen werkt of dat ik iets hebben tegen vrouwen die het niet doen. You do you, for you.”

Bron: Beau Monde, PureWow, Instagram @embracingmygray_2021 | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

haar

4 Tips voor voller en dikker haar

De meeste vrouwen dromen van lange, dikke lokken. De gelukkigen onder ons hebben dat van zichzelf, maar veel vrouwen kampen met haaruitval of dunner wordend haar. Benieuwd wat je ertegen kunt doen? Lees dan vooral even verder.
make-up

In beeld: dit is waarom je make-up niet te lang moet gebruiken

Als je een uitgesproken lippenstift hebt die je niet dagelijks gebruikt, kan-ie soms weken of zelfs maanden onderin een la verdwijnen. Om ‘m vervolgens weer te herontdekken en gewoon weer te gebruiken. Het is natuurlijk fantastisch dat het product zo lang mee gaat, maar in werkelijkheid is het niet zo fijn als je denkt.
Vitamine C-serum

De grootste voordelen van vitamine C-serum volgens dermatologen

Geen wonder dat veel mensen hun skincare routine hebben aangevuld met dit product.