Gasthoofdredacteur Lonneke Nooteboom: ‘Een eer dat ik aan het modenummer mag meewerken!’

"Ik lees een magazine van voor tot achter."

Lees ook

Modekenner, ontwerpster, influencer, stylist en lieveling van veel volgers op Instagram. En nu kan Lonneke Nooteboom nóg een extra titel achter haar naam zetten, want speciaal voor deze mode-editie vroeg Elegance haar als gasthoofdredacteur. Hoofdredacteur Hilde Veeren in gesprek met deze modekenner.

Ben je een Elegance-lezer?
“Natuurlijk ben ik een Elegance-lezer. Ik ken het tijdschrift al heel lang en koop het altijd voor inspiratie. Ik zie Elegance als dé titel voor de elegante vrouw met stijl. Helaas verdwijnen steeds meer bladen, maar ik ben blij dat Elegance al zo lang bestaat. Ik ben ook echt een tijdschriftenlezer. Tuurlijk, ik ben misschien de oudste op social media (lacht), maar van oorsprong ben ik echt iemand uit het print-tijdperk. Een tijdschrift staat voor mij symbool voor rust, weekend, vakantie.”

Waar blader je als eerste naartoe in een tijdschrift?
“Ik ben stylist en een modemens, dus ik kijk als eerste naar de shoppingpagina’s en modeshoots. Maar ik lees een magazine van voor tot achter. En ik bewaar de mooie edities ook altijd. Het is ongelooflijk hoe up-to-date sommige verhalen en interviews acht jaar later nog steeds zijn.”

Wat wilde je sowieso in dit nummer laten terugkomen?
“Ik ben altijd dol op alle moderubrieken, dus tijdens de tweedaagse brainstorm hebben we het daar eerst over gehad. Ik weet door mijn werk als stylist en personal shopper, maar ook door de content die ik voor social media creëer, natuurlijk heel goed wat de trends zijn voor het komende seizoen. Voor de shoppingpagina’s wilde ik daar mijn eigen draai aan geven en daarom zie je daar heel duidelijk mijn stijl terugkomen. De thema’s die wat mij betreft de boventoon voeren de komende herfst: pakken, maxi-mode, fijne breisels en oversized kleding. Ik zeg nooit ‘nee’ tegen een pofmouw. Verder ben ik dol op inspirerende verhalen over vrouwen met stijl. Ik wilde in dit nummer dus sowieso een drieluik over mijn favoriete stijliconen. Vrouwen bij wie je als lezeres elke keer weer terug kunt komen als je inspiratie nodig hebt.”

Wat hebben jouw Instagram-volgers gemeen met de Elegance-vrouw?
“Mijn volger is een vrouw die passie heeft voor alle mooie dingen in het leven. Ze is tussen 25 en 55 jaar oud, houdt van mode, beauty, lifestyle en reizen. Echt van genieten in het leven. En ja, mijn volger is zeker een Elegance-lezeres. Ik merk dat ook aan de vragen die ik krijg over de favourites-rubriek die ik voor jullie maak.”

Wat vind je van je rol als gasthoofdredacteur?
“Het is grappig, want ik leef ontzettend in het moment. Ik heb vaak dat dingen op mijn pad komen die niet eens per se op mijn wishlist staan. Maar als ik er dan mee bezig ben, dan denk ik: wow, dit is te gek. Ik ben stylist, personal shopper, heb partnerships met mooie merken en bedrijven en maak content voor zowel online als bladen. Maar bijvoorbeeld het schrijven van mijn boek kwam op mijn pad. Ik had daar zelf nooit over nagedacht, maar toen ik eenmaal bezig was, vond ik het geweldig. En nu ben ik dolblij dat mijn boek bij zoveel vrouwen op de plank staat. Toen jij me vroeg als gasthoofdredacteur voor jullie grote modenummer, was ik vereerd. En na onze brainstormsessies in Amsterdam dacht ik: deze rol is te gek en ik prijs mij gelukkig dat ik hem voor deze editie mag bekleden!”

Tekst: Hilde Veeren | Fotografie: Alina Krasieva

Laatste nieuws

Zie ook