De 6 vintage designer bags waar je nú in moet investeren

Vintage and fabulous!

Een outfit is niet compleet zonder een knappe tas aan je arm. Een mooie designer bag is een lust voor het oog, en maakt iedere outfit af. Ben jij op zoek naar het perfecte pareltje? Het lijkt erop dat vooral de vintage tassen op dit moment het straatbeeld domineren.

Designer bags

Gehuld in een nieuw jasje of juist met het vertrouwde printje: menig designer bag van vroeger heeft opnieuw zijn opwachting gemaakt op de catwalk. Het zijn de klassiekers van de good ol‘ modehuizen waar de it-girls van nu mee weglopen. Denk maar aan de bekende Fendi Baquette of de Hermés Kelly. Elegantie, eenvoud en een knipoog naar de diepgewortelde modegeschiedenis is weer terug te vinden in het straatbeeld. Daarom zetten we – alvast voor je wishlist – de zes populairste tassen du moment voor je op een rijtje.

Hermès Kelly en Birkin

Designer bags moet je eigenlijk zien als een investering, en met de Hermès tassen krijg je zeker waar voor je geld. De Kelly-tas werd vroeger eerst gepopulariseerd door Grace Kelly, maar is tegenwoordig een statement piece die past bij elke look. De bekende Birkin bag is ook een favoriet, en heeft de beste combinatie van vakmanschap, elegantie en herkenbaarheid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bagsionista (@bagsionista)

Fendi Baguette

De Fendi Baguette laat zien dat groot, groter, grootst niet altijd beter is. De designer bag heeft een klein formaat, maar spreekt boekdelen. Is het niet door de bekende Fendi-print, dan is het wel door de verschillende varianten waarin je de tas kunt kopen. En daarnaast is-ie ook nog eens heel beeldig.

Louis Vuitton Murakami print

Y2K is here to stay, en dat laat de Louis Vuittons Murakami print ook zien. Het printje is zo vintage dat je er gratis een trip down memory lane bij krijgt. Herkenbaar aan het bruine, leren hengsel en de gekleurde Louis Vuitton letters. Kies voor de Nano Speedy Bag als klein statement tasje of kies voor groot met de Trouville Bag.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rachel ward (@rachelward_e)

Prada Re-Edition

Als er een modehuis is die weet wanneer ze hun meest iconische tassen weer terug moeten halen, dan is het Prada wel. De Re-Editon bevat klassiekers zoals de Cloth rugzak en het satijnen kleine tasje. Hello, year 2000? We zijn er weer!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SomethingLatte (@somethinglatte)

Louis Vuitton Neverfull

Naast dat LV tassen lanceerde met het gekleurde logo, hadden ze ook de tassen met de dambord-print. De Neverfull-collectie liet zien dat het soms ook heel stijlvol is om met een grote tas rond te zeulen, al is het alleen maar omdat je al je spullen kwijt kan.

Gucci Marmont

Designer bags van Gucci zijn altijd een goede aankoop, maar die uit de Marmont-collectie behoren tot de hoogste rang. Dankzij de eenvoud van de tas, behoort-ie namelijk in elke garderobe thuis. De meest bekende is de leren variant, met de klep, het gouden logo van Gucci en de gouden ketting.

Zoals we al eerder zeiden, een designer bag is zeker de investering waard. Tegenwoordig bestaan er gelukkig een hoop websites waar je vintage designer bags voor een zacht prijsje kunt kopen. Je hebt er nog jaren plezier van én je bankrekening zal er blij mee zijn.

Bron: Vogue | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws