Zomerweer: in deze kleding zweet je het minst

Lees je mee?

Lees ook

Wat moet je nou toch aan naar je werk zonder erin te zweten wanneer het warm is? Geen paniek! Er zijn namelijk genoeg opties waarmee je het prima kunt uithouden op je werk. In deze kleding zweet je namelijk het minst.

Zweet

Met een beetje zweet kom je als highlighter op je wangen nog wel weg, maar onder je oksels of op je rug is natuurlijk iets wat je liever niet wil. Vermijd op warme dagen dan ook stoffen die geen lucht doorlaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan polyester en viscose. Kies liever voor katoen, linnen of zelfs een lichte wolsoort. Alles beter dan de synthetische stoffen die je met warmte niet bepaald knapper en frisser doen lijken.

Kleuren en prints

Daarnaast kun je wanneer je vooral binnen zit, beter gaan voor lichte kleuren in plaats van donkere kleuren. Maar, hoe onlogisch het misschien ook klinkt, wanneer je gedurende de dag vooral in de buitenlucht werkt, kun je juist beter voor donkere kleuren gaan. Hoe dit zit? Wel, zwarte kleding absorbeert lichaamswarmte, waardoor je lichaam sneller zal afkoelen.

Leuke print

Het is dus echt niet zo moeilijk om je tijdens warme dagen een beetje leuk te kleden. En heb je nou toch last van zweetplekken is het handig om een item met een leuke print aan te trekken. Hierdoor valt het stukken minder op als het toch een beetje nattig onder je oksels wordt…

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook