Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het meest opvallende modenieuws van deze week.

Sézane lanceert vandaag nieuwe essentials collection ‘Paris Mon Amour’

Wat is een betere manier om quatorze juillet te vieren dan met nieuwe iconische designs van Parijs’
favoriete merk Sézane? Sexy. Gedurfd. Cool. Deze stukken kennen geen seizoenen, geen leeftijd en zijn tijdloos. Ontworpen in Parijs en gemaakt in ’s werelds beste ateliers, deze stukken zijn er om seizoen na seizoen verliefd op te blijven. Net als Parijs. De meest geliefde items vind je nu in twee nieuwe prints: levendige ruiten en gebloemd patchwork. Met de nieuwe items viert het merk 9 jaar creativiteit van Sézane, en al het bijzondere wat nog zal volgen. Je shopt de collectie hier.

Cartier kondigt nieuwe locatie van de boetiek in de P.C. Hooftstraat aan

Al bijna 45 jaar charmeert Cartier de inwoners en bezoekers van Amsterdam, en is sinds 1994 aanwezig in de inmiddels befaamde P.C. Hooftstraat. Deze winter begint een nieuw hoofdstuk voor het Maison in de stad, als de boetiek haar deuren opent op een nieuwe locatie in de P.C. Hooftstraat. De nieuwe boetiek is een open venster naar een wereld van stijl en tijdloos design, geïnspireerd door de unieke sfeer van Amsterdam en het gekoesterde erfgoed van Cartier. Het ontwerp van de nieuwe Cartier boetiek is een elegante mix van de savoir-faire van het Maison, de Nederlandse invloed en de biodiversiteit, met een onverwachte stadstuin: een visie op schoonheid die met passie wordt gedeeld op meer dan 300m2 aan de P.C. Hooftstraat 129. Alvast de collectie bekijken? Klik hier.

Nieuw binnen de LingaDore collectie: active wear

Feel good shapes en fits voor een feel good humeur. De styles in de collectie zijn perfect onderling met elkaar te combineren; zwart met dierenprint en dierenprint met een zwart accent. Alle styles, van lifting leggings (hello booty) tot sport tops met ingebouwde sport bh, hebben een comfortabele pasvorm en bieden ondersteuning waar nodig. De stoffen zijn speciaal én perfect voor tijdens het sporten. Bij koud weer houdt het namelijk de warmte van de huid vast en bij warm weer blijkt de stof luchtdoorlatend te zijn en laat het de huid ademen. Je shopt de collectie hier.

Studio Noos opent eerste winkel in Amsterdam

Studio Noos heeft zijn eerste fysieke winkel geopend aan de Oude Looiersstraat 44 in Amsterdam. Een bijzondere mijlpaal voor het merk, dat bekendstaat om zijn unieke (mom-)bags en andere accessoires voor moeder en kind. De winkel biedt een ultieme Studio Noos merkbeleving, met zachte kleuren en natuurlijke materialen. Moeders kunnen in alle rust winkelen, terwijl hun kinderen zichzelf vermaken. Ook is er een eigen borduuratelier, waar klanten ter plaatse een Studio Noos item kunnen laten personaliseren. Je kunt de collectie ook hier shoppen.

Mercer Amsterdam lanceert vegan “Sneakers made from Pineapple”

Mercer did it again! Het Amsterdamse merk wilde het Piñatex Pineapple materiaal dat ze vier jaar geleden introduceerden nieuw leven inblazen en deden dat met de nieuwe Re-Run schoen. Ze combineerden de GRS-certificeerde (Global Recycle Standard) schoenen met het materiaal gemaakt van ananasplant-bladeren. Het resultaat is een 100% vegan en PETA-gecertificeerde sneaker; volledig gemaakt van gerecyclede materialen. De retro running schoen is niet alleen eco-friendly, maar ziet er ook geweldig uit. Je koopt ze hier.

Closed slaat handen ineen met fotograaf Paolo Zerbini

Net op tijd voor de zomer lanceert het Duitse merk Closed een collectie in samenwerking met de Londense fotograaf Paolo Zerbini. De collectie is een knipoog naar Duitse toeristen en bestaat uit witte sokken (om met sandalen te dragen), een denim nektasje met de tekst “Let’s split the bill” erop geborduurd, een polo shirt, een handdoek (om ’s ochtends vroeg je bedje aan het zwembad te reserveren) en een pak speelkaarten. Je shopt de items hier.

& Other Stories lanceert een zomercapsulecollectie die de nadruk legt op duurzaamheid

Deze zomer lanceert & Other Stories een exclusieve collectie die hun visie op een meer circulaire toekomst van mode benadrukt. Met een lange levensduur en veelzijdigheid in het achterhoofd, biedt elk fashion-forward stuk niet alleen eindeloze stylingopties, maar is het ook bedoeld om jarenlang gebruikt te worden. Gebreide bodywear en luchtige stoffen vormen de kern van de collectie – denk aan een losse blazer en bijpassende wijde pantalon, een rok met hoge split, een top in bustier-stijl, een ballonbroek en een strapless jumpsuit. De materialen van duurzame herkomst zijn onder andere gerecyclede zijde gemaakt van snijafval en het innovatieve materiaal Naia™ gemaakt van hernieuwbare bronnen uit duurzaam beheerde bossen. Je shopt de collectie hier.

LA-based kledingmerk Rails opent nieuwe store in Amsterdam

Het in Los Angeles gevestigde internationale lifestyle merk Rails heeft een nieuwe winkel geopend op de Runstraat in het hart van Amsterdam, de vierde internationale locatie. De ruimte van 112 vierkante meter weerspiegelt de relaxte Californische esthetiek van het merk, gecombineerd met verfijnde Europese sferen. De winkel heeft een minimalistisch kleurenpalet, houten details, een weelderig landschap en vintage textiel door de hele ruimte. Klanten kunnen het volledige dames- en herenassortiment van Rails shoppen en genieten van een kopje koffie op de patio, terwijl ze zich onderdompelen in de Zuid-Californische levensstijl van het merk. Alvast online spieken? Dat kan hier.

O My Bag werkt samen met The Naz Foudation tijdens Pride Month 2022

O My Bag heeft de handen ineen geslagen met The Naz Foundation tijdens de Pride Month 2022. The Naz Foundation is een Indiaanse LGBTQIA+ organisatie die de queergemeensschap ondersteunt in India door hen een platform te geven. Door samen te werken wil O My Bag hun klanten inzicht geven in het queerleven in India. Het teruggeven aan lokale gemeenschappen in India heeft altijd centraal gestaan in de bedrijfsvoering van O My Bag. Als onderdeel van de samenwerking presenteert O My Bag de Rainbow Webbing Strap, een exclusieve schouderriem waarvan de inkomsten rechtstreeks naar The Naz Foundation gaan. Deze worden ingezet ter ondersteuning van de bouw van een gemeenschapscentrum in New Delhi. Je shopt ‘em hier.

Iedere vrijdag vind je op Elegance.nl een selectie van het meest opvallende modenieuws. Van leuke nieuwe merkjes tot bekende namen in de modewereld met een nieuwe collectie. Van nieuwe winkels die écht het bezoeken waard zijn tot items die niet op jouw wishlist mogen ontbreken. Maar ook toffe samenwerkingen, bijzondere initiatieven en leuke acties. Houd ons dus in de gaten om op de hoogte te blijven!

Laatste nieuws