5 Redenen om te kiezen voor kunststof kozijnen

Ze zijn heel onderhoudsvriendelijk

Lees ook

Kozijnen hebben veel invloed op de uitstraling van je woning. Het is daarom goed om eens kritisch naar je huidige kozijnen te kijken. Als ze aan vervanging toe zijn, is het slim om eerst de nodige informatie over kozijnen te verzamelen. Zo kun je bepalen welk type en materiaal het beste aansluit bij jouw wensen.

Over het algemeen zijn kozijnen van kunststof de populairste keuze. Door het materiaalgebruik hebben deze kozijnen namelijk veel voordelen. Hieronder lees je meer over de vijf belangrijkste voordelen.

1. Onderhoudsvriendelijk

Zeker in vergelijking met houten kozijnen zijn de kunststof varianten erg onderhoudsvriendelijk. Het materiaal kan niet rotten, je hoeft het niet te schilderen en het kan niet afbladderen. Wanneer de kozijnen vuil zijn, neem je het gewoon af met een vochtige doek.

2. Hoge isolatiewaarde

Kunststof kozijnen hebben een hoge isolatiewaarde. Dit komt door de zogenaamde luchtkamers die in het kozijn zijn verwerkt. Wanneer je dit combineert met HR++ of triple isolatieglas, geniet je van de voordelen van een goed geïsoleerde woning. In de winter blijft de warmte langer binnen en hoef je minder te stoken. Hierdoor gaat de energierekening omlaag en kun je dus behoorlijk wat geld besparen. Maar ook in de zomer geniet je van de hoge isolatiewaarde. Het blijft namelijk langer koel in huis. Voor een optimaal effect raden we aan om goede zonwering op te hangen.

3. Duurzaamheid

Een kunststof kozijn heeft een hele lange levensduur. Wanneer je kiest voor hoge kwaliteit, kan het tot wel vijftig jaar meegaan! Wanneer je dit samenbrengt met de hoge isolatiewaarde, zijn kozijnen van kunststof dus beslist een duurzame investering. Vervang alle oude kozijnen van je woning om zo een beter energielabel te krijgen. Dat is ook een verstandige keuze met het oog op de toekomst.

4. Veiligheid

Kunststof kozijnen met het Politie Veilig Wonen Keurmerk dragen bij aan een veilige woning. De kozijnen zijn lastig te ontgrendelen en hierdoor inbraakwerend. Daarnaast is het materiaal brandvertragend en zelfdovend.

5. Diverse stijlen en kleuren

Wanneer mensen één nadeel van kunststof kozijnen mogen benoemen, komt vaak het eenzijdige en strakke uiterlijk naar boven. Toch is dat al jaren niet meer relevant. Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in eindeloos veel stijlen en kleuren. Je kunt zelfs kiezen voor een kunststof kozijn met houtlook. Door de nagebootste houtnerf zijn ze nauwelijks te onderscheiden van echte houten kozijnen, maar geniet je wel van alle voordelen van kunststof.

Laatste nieuws

Zie ook