Wauw: Iris van Herpen toont eerste vegan haute couture-jurk van cacaoschillen

Prachtig!

Lees ook

Tijdens Paris Fashion Week showde de Nederlandse designer Iris van Herpen deze week ’s werelds eerste veganistische haute couture-jurk gemaakt van overgebleven cacaoschillen. En hij is prachtig!

Innovatieve haute couture

Aan model Cindy Bruna de eer om tijdens Paris Fashion Week de creatie van Iris van Herpen voor het eerst te tonen aan de wereld. De innovatieve jurk is het resultaat van een samenwerking die Van Herpen aanging met ijsmerk Magnum. Met het project willen de twee onderstrepen dat mode en duurzaamheid prima samen kunnen.

Iris van Herpen staat sowieso al bekend om het samenbrengen van mode en innovatie. Opnieuw stelde ze niet teleur. De cacaoschillen – die overbleven bij de productie van vegan Magnum-ijs – zijn met behulp van 3D-printtechnologie verwerkt tot biopolymeer materiaal. Ook zijn in het ontwerp andere duurzame materialen verwerkt.

De samenwerking

“Ik voel me vereerd dat Magnum mij benaderd heeft om de Magnum Vegan Dress te ontwerpen”, vertelt Van Herpen over de bijzondere samenwerking. “Als modeontwerper ben ik altijd bezig met het verleggen van grenzen. Deze samenwerking draagt daaraan bij, doordat twee werelden worden samengebracht in één duurzaam eindproduct. Het was heel bijzonder om bij te dragen aan zo’n innovatief project binnen de mode-industrie.”

Jubileum

Paris Fashion Week is voor Van Herpen niet alleen bijzonder omdat ze haar Magnum-jurk kan showen, maar ook omdat het voor haar een jubileum is. Ze viert namelijk haar vijftiende Paris Fashion Week-jubileum. De vegan jurk maakt dan ook deel uit van haar jubileumcollectie, genaamd Meta Morphism. Digitale technologie maakt een steeds groter onderdeel uit van ons dagelijks leven en met haar collectie geeft de designer weer dat we de virtuele realiteit – ook wel metaversum genoemd – als maatschappij hebben omarmd.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook