Hangende oogleden? Zo geef je ze op natuurlijke wijze een lift

Wie had dit gedacht?

Als je ouder wordt, krijg je er vroeg of laat mee te maken: hangende oogleden. Je denkt misschien dat plastische chirurgie de enige oplossing is, maar niets is minder waar.

Elasticiteit

Door ouderdom wordt de huid steeds slapper en verliest het elasticiteit, waardoor de huid van het bovenste of onderste ooglid over de ogen heen hangt. Dit geeft je niet alleen een vermoeide uitdrukking, maar het kan je gezichtsvermogen ook verminderen. Als je er geen last van hebt, lekker zo laten! Maar als het je wel stoort, kom je er makkelijker vanaf dan je wellicht denkt.

Eiwit

Veel mensen die korte metten willen maken met hangende oogleden, gaan uit wanhoop naar de plastisch chirurg om hun oogleden te liften, maar er is een geheel natuurlijke wijze waarop je je oogleden zonder operaties een lift kunt geven. Met dit natuurlijke masker bespaar je jezelf honderden euro’s én is het bovendien ook nog eens heel effectief. We hebben het over eiwit.

Ooglift

De oplossing is simpel en ligt waarschijnlijk al in je koelkast: eieren! Ze zijn niet alleen heerlijk om te eten, je kan ze gebruiken voor tal van gezondheidsproblemen en kleine kwaaltjes. Eieren kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden bij het verwijderen van mee-eters. Hoe geef je je oogleden nu een natuurlijke lift met eieren? Makkelijk! Begin allereerst met het grondig schoonmaken van je gezicht, zorg ervoor dat eventuele make-up verwijderd is. Droog je gezicht daarna goed af met een schone handdoek. Pak een ei uit de koelkast en scheidt de dooier van het eiwit. De dooier mag je weggooien, je hebt alleen het eiwit nodig. Gebruik een wattenstaafje om het eiwit aan te brengen op je oogleden. Ga lekker liggen en houdt je ogen gesloten tot het eiwit is opgedroogd, was het er daarna goed af. Herhaal dit ritueel elke dag, na een paar dagen zal je merkbare verschillen zien. Tenminste, dat wordt geclaimd. Wij zeggen: baat het niet dan schaadt het niet.

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock

Laatste nieuws