De populairste zomerjurken van het moment op een rij

Shoppen maar!

Bij Elegance zijn we dol op mooie zomerjurken! Krijg jij er ook geen genoeg van? Wij hebben de grootste jurkentrends van het moment op een rij gezet.

Zomerjurken

Jurken blijven ook deze zomer een belangrijk item in de collecties van veel ontwerpers en merken. Wie houdt er immers niet van een one piece outfit? Met minimale styling ben je met een zomerjurk binnen no time klaar voor een dagje strand, of een avondje uit eten. Maar welke zomerjurken gaan we dit seizoen veel zien? Het antwoord daarop is: heel veel variatie. Eigenlijk is vrijwel alles mogelijk deze zomer – en dat betekent dat er voor ieder wat wils is. Wij zetten alvast vijf trends op een rij, waarvan we vrij zeker weten dat ze binnenkort je hele Instagram-feed zullen overnemen.

1. Strak in de plooi

Nauwsluitende jurken met veel plooien, ook wel de Diana dress genoemd, zijn deze zomer helemaal on trend. De Diana dress werd voor het eerst ontworpen door Norma Kamali in de jaren ’70, maar pas sinds het afgelopen jaar wint de jurk aan populariteit. Dat Sarah Jessica Parker hem droeg in de populaire SATC-reboot And Just Like That, heeft wellicht ook een rol gespeeld in de populariteit. Veel influencers hebben de trend opgepikt, want op Instagram kun je er niet meer omheen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Claire Most (@claire_most)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Red Carpet Carpi (@red_carpet_carpi)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Benthe Liem 🦂 (@bentheliem)

2. Lekker luchtig

Halflange jurken met een vierkante halslijn en grote pofmouwen, die lekker wijd vallen: we gaan ze deze zomer veel zien. Met levendige retro-geïnspireerde bloemenprints, in vrolijke kleuren of juist in een basic kleurtje? It’s all yours. Tover de jurk met een paar goede hakken en mooie sieraden om tot een classy look voor een diner, of draag ‘m met slippers en een hoed naar het strand.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zeena Shah (@heartzeena)

3. One shoulder

De one shoulder-trend is deze zomer weer terug van weggeweest. Van tops tot blouses: we zullen veel ontblote schouders zien dit seizoen. Ook bij de zomerjurken zijn one shoulder items helemaal hot. Of je nu gaat voor een nauwsluitend en kort jurkje, of voor een iets langer model die wat wijder valt, het kan en mag allemaal – zolang er maar één schouder ontbloot is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kae Sutherland (@kaesutherland)

4. Boho chic

Ook de boho-stijl is weer back! We spotten steeds meer influencers met een dergelijke jurk, waardoor we wel kunnen stellen dat het een hit wordt deze zomer. En dat is niet zo gek, want de boho jurk is stijlvol én luchtig. Maar hij is ook perfect voor de zomeravonden en iets koelere dagen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Trine Kjær (@trinekjaer_)

5. Knitted dresses

Je kunt er niet meer omheen: knit wear is everywhere. Van bikini’s tot two piece-setjes, maar ook in zomerjurken komt de trend terug. Gehaakte items? Dat klinkt misschien veel te warm is voor de zomermaanden, maar niets is minder waar. Het is zelfs lekker luchtig! Van lange tot korte jurken, ze zijn in alle variante verkrijgbaar. Wij zijn fan!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Débora Rosa (@deborabrosa)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jessica Skye (@_jessicaskye)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CAROLINE HU (@caroline_hu)

Of je nu gaat voor een jurk die nauwsluitend is of juist lekker luchtig, lang of kort: eigenlijk ben je dit seizoen met bijna elke jurk on trend. Voor iedere smaak en ieder figuur zit er wel iets tussen, en daar worden wij heel blij van. Dat wordt shoppen!

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws