Brakke zondag? Met déze must-haves op de ontbijttafel kom je er weer bovenop!

Om je weer snel de beste versie van jezelf te voelen.

Lees ook

Soms was een diner, dansavond of andere feestelijke aangelegenheid zo gezellig, dat je je niet op je best voelt de volgende ochtend. Kan gebeuren natuurlijk. Gelukkig kun je je kater een stukje verdraagzamer maken met het juiste eten en drinken. Zet déze producten op de ontbijttafel, om je weer snel de beste versie van jezelf te voelen.

Koffie

Ben je niet vooruit te branden? Tijd voor een kopje koffie! Zeker als je nog veel te doen hebt op die brakke zondag, is een kop koffie een goed idee. Mocht je niet zo’n trek hebben in de bittere smaak, dan kun je denken aan koffie met melk. Dat gaat er vast wel in! Trakteer jezelf verder op koffie van een goed merk, zoals Segafredo. Daarmee kies je voor een heerlijke smaakervaring.

Water of thee

Vaak ben je behoorlijk uitgedroogd na een avondje drinken. Hoog tijd voor hydratatie dus. Zet een lekkere pot thee, of plaats een grote kan met water op tafel. Thee heeft een extra voordeel, omdat er vaak antioxidanten in zitten. Groene thee is bijvoorbeeld een ideale keuze. Kalmerende thee kan je tevens helpen, zoals kamillethee. Maar ook water kun je extra gezond maken, door takjes munt en schijfjes citroen toe te voegen.

Honing

Wist je al dat honing helpt bij een kater? Het komt door fructose, oftewel natuurlijke suiker: dit breekt alcohol sneller af in je lichaam. Stop daarom wat honing in je kop thee, of besmeer een boterham of cracker met wat honing. Het helpt om je bloedsuikerspiegel weer te herstellen.

Eieren

Veel mensen eten het liefst een eitje op een brakke ochtend. Het smaakt niet alleen goed, maar helpt ook daadwerkelijk. Alcohol wordt namelijk sneller afgebroken in je lichaam als je een eitje eet. Het liefst een gebakken eitje natuurlijk – dat is toch zó heerlijk. Al bereik je met een gekookt of gepocheerd eitje trouwens hetzelfde effect.

Havermout

In havermout zitten veel voedingsstoffen die je goed doen bij een kater, zoals calcium en vitamine B. Verwarm het, want zo’n warm maaltje doet je maag goed. Verder helpt haver om zuren te neutraliseren en je bloedsuikerspiegel in balans te brengen. Een kleine portie volstaat al, mocht je nog geen honger hebben.

Fruit

Fruit is natuurlijk sowieso gezond! Ook als je brak bent, heb je er baat bij. Kies idealiter voor kiwi of banaan. Vruchtsuiker uit kiwi maakt dat je snel herstelt. Met banaan vul je kalium aan, waar een tekort aan ontstaat als je alcohol drinkt.

Zalm

Hoewel je in eerste instantie misschien niet zo’n trek hebt in zalm bij een kater, kan het je echter wel helpen. De visolie in zalm maakt namelijk ook dat alcohol sneller uit je lichaam vertrekt. Zie het maar zo: een stukje zalm is lekker vettig – daar heb je vaak wél trek in na een avondje drinken. Patat of pizza is helaas niet zo’n slimme keuze, maar met zalm maak je juist wel die gezonde beslissing.

Beeld: Brooke Lark via Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook