4 Tips om er altijd goed uit te zien tijdens een videocall

Altijd handig om te weten.

Lees ook

Waar je twee jaar geleden misschien nog nooit een videocall had gehad, is het nu dagelijkse kost geworden. Dit kan soms nogal confronterend zijn. Naast het feit dat collega’s een deel van je huis kunnen zien, schrik je je soms een hoedje als de camera aan springt. Zat je haar al de hele dag zo gek? En had niemand even kunnen zeggen dat je beter geen gestreepte trui aan had kunnen doen? Klinkt dit je bekend in de oren, dan komen onderstaande tips vast en zeker van pas.

1. Zoek de perfecte plek

Waar je je laptop of telefoon neerzet, is belangrijker dan wat je draagt of hoe je make-up zit. Probeer je computer in de buurt van een raam te plaatsen, want natuurlijk licht is op dit moment je beste vriend. Plaats de camera net boven ooghoogte en zorg ervoor dat de achtergrond clean is.

2. Doe alsof je een nieuwslezer bent

Als je nog steeds belangrijke virtuele meetings hebt, wil je er natuurlijk op en top uitzien. Ga voor een effen kleur kleding, dit werkt meestal het best voor de camera. En onthoud: alleen de bovenkant telt. Doordat je zit, ziet niemand wat voor broek je aan hebt. Dus als je geen zin hebt om all the way te gaan, zorg er dan voor dat alleen je bovenkant er netjes uitziet.

3. Wangen en wenkbrauwen

Op camera kun je er al gauw wat vlak uitzien. Bij tijdgebrek: concentreer je op je wangen en je wenkbrauwen. Geef je huid wat meer kleur door een blush aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat je er wat ‘levendiger’ uitziet. Geef je wenkbrauwen ook wat meer definitie door ze iets aan te zetten met een wenkbrauwpotlood of poeder. Hierdoor wordt het voor mensen makkelijker om je emoties te lezen én te begrijpen.

4. Gebruik filters

Om het een beetje leuk te houden, kun je ook filters uitproberen tijdens het videobellen. Als je een off day hebt, kun je bijvoorbeeld een zwartwit filter gebruiken. Of ga voor een filter die je gezicht iets verzacht. Let er wel op dat je geen uitbundige filters gebruikt, dit komt namelijk niet heel professioneel over. Laat filters trouwens achterwege tijdens een formele video call.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

focus thuiswerken tips

5 Tips om meer gefocust te blijven tijdens het thuiswerken

Is je concentratie de laatste tijd ver te zoeken? Met deze tips is dat verleden tijd.
Vrouwelijke baas

Bewezen: een vrouwelijke baas zorgt voor meer motivatie op kantoor

Het blijkt dat vrouwelijke bazen beter zijn dan hun mannelijke collega's. Althans, dat meldt de Time. Zo is uit een onderzoek gebleken dat vrouwen vaak betere managers zijn.