Astrid Joosten getrouwd: ‘Ik kocht mijn jurk binnen drie kwartier’

"Ik kon even niets uitbrengen, er kwamen alleen maar tranen"

Na twee jaar uitstel is Astrid Joosten (64) nu dan eindelijk in het huwelijksbootje gestapt met haar vriend Rob Peters. Een bijzondere dag, met veel liefde. 

Bruidsjurk

Aan Nouveau vertelt Astrid dat de bruiloft op een mooie zondag in mei was, met hun familie en beste vrienden. De trouwjurk, die na twee jaar eindelijk uit de kast mocht, kocht ze in slechts drie kwartier. “Ik ben heel besluit­vaardig”, legt ze uit. Met haar beste vriendin aan haar zijde paste ze vier jurken, maar de vijfde werd de winnaar. “Op zeker moment zei de verkoopster dat ze een totaal ander voorstel had. Ze kwam met een jurk zonder toeters en bellen, die ze meer bij mij vond pas­sen. Ik trok ‘m aan, keek in de spiegel en dacht: dit is ‘m.” Ze combineerde de prachtige jurk op de grote dag met een paar knalblauwe hakken. Rob droeg een donkerblauw pak.

Tranen

Astrid en Rob waren vier jaar samen voordat ze elkaar het jawoord gaven. Eerder was de presentatrice twintig jaar getrouwd met toetsenist en producer Willem Ennes, die in 2012 overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Ze had niet verwacht nog eens een huwelijk mee te maken. “It never crossed my mind”, biecht ze op. De schrik was dan ook groot toen haar liefde tijdens een reis door Afrika op zijn knieën ging. “We kenden elkaar net anderhalf jaar. We zaten in Tanzania in een kleinschalig hotel aan het strand. Op ons terras werd champagne gebracht en toen ging hij op zijn knie­ën. Ik wist niet wat me overkwam”, vertelt ze aan het magazine. “Ik kon even niets uitbrengen, er kwamen alleen maar tranen. Toen hij vroeg of hij nog antwoord kreeg, heb ik natuur­lijk ja gezegd.”

In balans

Trouwen op latere leeftijd is volgens Astrid zeker niet minder bijzonder. Sterker nog, het heeft een hoop voordelen. “Als je jong trouwt, ben je misschien heel verwachtingsvol met een portie naïviteit. In onze levensfase heb je van alles meegemaakt, je hebt bagage, mensenkennis, bent in balans. We we­ten dat dat dit geen gezellig avontuur­tje voor een of twee jaar is.”

Bron: Nouveau | Beeld: iStock

Laatste nieuws