Voor op je must see list: deze 4 heerlijke series moet je zien

Met welke ga jij beginnen?

Lees ook

Streamingdiensten zoals Netflix, Disney+, Ziggo Go en HBO Max staan tegenwoordig vol met series. Hierdoor zie je soms door de bomen even het bos niet meer. Geen paniek, we lichten vier heerlijke series voor je uit die je de komende tijd lekker kunt bingen.

Serie 1: Nurse Jackie

In Nurse Jackie volg je verpleegster Jackie Peyton. Zij werkt op de verpleegafdeling van een ziekenhuis in New York en daar gaat het er vaak hectisch aan toe. Ze heeft namelijk zelf geneesmiddelen nodig om de dag door te komen. Ze houdt er een geheel eigen en onorthodoxe werkwijze op na en breekt zo hier en daar wel eens een regel om haar werk te kunnen doen.

Daarbij mag niemand in het ziekenhuis weten dat ze getrouwd is en twee dochters heeft. Alleen de ziekenhuisapotheker – waar ze een buitenechtelijke relatie mee heeft – weet dit. Jackie komt elke dag weer voor morele en ethische dilemma’s te staan die ze moet zien op te lossen. De serie bestaat uit zeven seizoenen met tachtig afleveringen, dus je kunt er voorlopig lekker mee vooruit. Te zien op Ziggo Go.

Serie 2: Betty

De skatewereld van Manhattan is een mannenwereld. Dat ondervinden ook vijf vrouwen die graag willen skaten, maar in deze door mannen gedomineerde wereld niet serieus worden genomen. Ze worden zelfs denigrerend neergezet als ‘Betty’s’: groupies die om de mannelijke skaters heen hangen en bewonderend naar hun skatemoves kijken.

Maar deze vrouwen willen zelf de skatebaan op om trucjes te doen en ramps te nemen. Ze zijn dan ook vastberaden om te gaan skaten en serieus genomen te worden door hun mannelijke tegenhangers. Te zien op HBO Max.

Kun jij geen genoeg krijgen van series? Kijk dan hier voor de leukste inspiratielijstjes of enkele nieuwe series die nu te streamen zijn. Tip: kijk jij enkel series en films op streamingdiensten en eigenlijk nooit meer via reguliere TV-zenders? Ga dan voor een internet only abonnement, waarbij je enkel betaalt voor wat je echt gebruikt.

Serie 3: Kidding

Jim Carrey schittert in Kidding als Jeff, alias Mr. Pickles. Hij is de ster van de Amerikaanse kindertelevisie en is dankzij zijn vriendelijkheid en wijsheid populair bij kinderen en volwassenen. Terwijl hij anderen op televisie vermaakt komt zijn eigen leven op zijn kop te staan als zijn familie uit elkaar dreigt te vallen.

Jeff doet zijn best om zich staande te houden in deze moeilijke tijd, maar zijn vrolijke sprookjes en handpoppen kunnen hem dit keer niet helpen. Het begint er steeds meer op te lijken dat hij de situatie niet aankan en eraan onderdoor gaat. Zal het nog goed komen met hem? Te zien op Ziggo Go.

Serie 4: Dollface

Dollface gaat over de jonge vrouw Jules. Doordat ze helemaal is opgegaan in haar relatie heeft ze haar vriendinnen als het ware laten vallen. Als ze bruut door haar vriend gedumpt wordt, beseft ze pas dat ze door haar gedrag haar vriendinnen is kwijtgeraakt.

Jules organiseert daarom een avondje uit om haar vriendinnen weer terug te krijgen. Sommige vriendinnen vergeven het haar, maar anderen ook niet. Jules zal dus een manier moeten vinden om haar oude leven weer op te pakken en de relatie met haar vriendinnen te herstellen. Te zien op Disney+ & Hulu.

Het is maar net waar je vanavond zin in hebt, maar keuze is er genoeg! Deze vier series mogen in ieder geval niet op je watch list ontbreken. Met welke begin jij als eerst te bingen?

Laatste nieuws

Zie ook