Trouwringen uitzoeken: ga je voor een set of toch voor losse ringen die matchen?

Wij helpen je.

Lees ook

Je huwelijk is een van de meest bijzondere momenten uit je leven. Je belooft eeuwige trouw aan je partner. Met jullie trouwring laat je de verbintenis zien die je met je partner aangaat. Het is daarom leuk als jullie trouwringen net zo goed matchen als jij en je partner. Maar hoe doe je dat? Hier zijn de belangrijkste trouwringfeiten op een rij.

Matchende trouwringen

Jullie trouwringen matchen natuurlijk het beste als ze vrijwel identiek zijn. Er zijn heel veel trouwringensets te koop, waarbij de ring voor hem en voor haar vergelijkbaar zijn. Voor de vrouw is de trouwring dan bijvoorbeeld net wat smaller of zitten er steentjes in verwerkt. Zulke sets heb je in allerlei soorten, vormen, materialen, versieringen en kleuren. Er is dus genoeg om uit te kiezen.

Een set ringen is vooral handig als jullie dezelfde smaak hebben. En het scheelt ook dat je samen één set uitkiest en niet beide een ring moet kiezen. Dus ook voor koppels die gauw keuzestress hebben, kan een trouwringenset een uitkomst zijn. Maar wat als je niet dezelfde smaak hebt? Ook dan zijn er gelukkig genoeg manieren om de trouwringen toch goed te laten matchen.

Ben je van plan binnenkort in het huwelijksbootje te stappen? Hou er dan rekening mee dat trouwen bij de gemeente 10 procent duurder is geworden.

Een andere ring voor hem dan voor haar

Mannen hebben meestal grotere vingers dan vrouwen en kiezen daarom vaker voor een brede ring. Vrouwen geven juist regelmatig de voorkeur aan een smallere en meer verfijnde ring.

Bruiden kiezen in de regel eerder voor een trouwring met een mooie (grote) steen en/of een patroon in het materiaal, omdat de ring daardoor meer elegantie en vrouwelijkheid uitstraalt. Mannen gaan juist vaker voor een strakke ring zonder versiering.

Jullie kunnen de ringen wel zoveel mogelijk matchen door bijvoorbeeld dezelfde kleur en hetzelfde materiaal te kiezen. Als de bruid graag een mooie steen wil, kan het toch goed matchen als de ringen dezelfde kleur hebben. Maar het is ook helemaal niet erg als de ringen juist verschillend zijn. Dat is tegenwoordig zelfs hip.

Zien: 10x De mooiste royal trouwjurken

Je leven lang happy met je trouwring

Als geld geen rol speelt is het ook leuk om zelf een ring te ontwerpen die past bij je persoonlijkheid. Door zelf jullie trouwring te ontwerpen, krijgen jullie allebei een ring waar jullie je leven lang happy mee blijven. Veel succes en plezier bij het vinden of ontwerpen van jullie ideale trouwringen!

Beeld: Emma Bauso via Pexels

Laatste nieuws

Zie ook