Kleur- en modelexplosie: jurken voor deze zomer

Van bohemian chic tot cheeky cutouts of klassiek satijn: waar ga jij voor deze zomer?

Een jurk is hét ideale kledingstuk voor de lente en zomer. Je hoeft er alleen nog maar een paar schoenen bij uit te zoeken en je outfit is al compleet. Er zijn jurkjes verkrijgbaar in eindeloos veel stijlen. Er is dus voor iedereen wel iets moois te vinden. Ben je benieuwd welke kleuren en modellen deze zomer populair zijn? Scrol dan verder en ontdek de leukste jurken trends van 2022!

1. Bohemian chic

jurken zomer

Deze zomer speelt de kledingstijl bohemian chic een belangrijke rol. Zo gaan we bijvoorbeeld veel cowboy en Western laarsjes terugzien in het straatbeeld. Maar ook de bohemian jurken zijn een trendy keuze. De jurken zijn speels, luchtig, vrouwelijk en hebben vaak een bloemenprint. Of je nou kiest voor een maxi jurk met lange mouwen of een mini-jurk in boho stijl. Het mag allemaal deze zomer! Omdat de bohemian jurken met chique twist erg geliefd zijn, is het aanbod erg groot.
Wees bijzonder en aantrekkelijk, ook al is de maat die je draagt niet klein. Je kan tal van designs en kleuren in grote maten vinden die bij je passen.

2. Jurken met cut-outs

jurken zomer

Wees niet bang om deze zomer wat meer huid te laten zien. Jurken met cut-out details zijn namelijk helemaal terug van weggeweest. Vind je een bloot middenrif toch iets te spannend? Dan is een cut-out detail bij de hals of op de rug misschien wel een mooie optie. Jurken met een open rug of lage rug zijn super elegant! Tip: vergeet niet om deze plekken in te smeren met zonnebrandcrème.

3. Wikkeljurkje met kraag

jurken zomer

Zodra de zon zichzelf weer laat zien, komen ook alle wikkeljurken weer uit de kast. Dit model past bij ieder figuur en staat mooi bij iedere kledingmaat. Het mag daarom niet ontbreken in je zomergarderobe. Dit jaar zie je steeds vaker wikkeljurkjes met een kraagje.

4. Kleurrijke gelaagde zomerjurken

jurken zomer

In de zomer van 2022 mag je weer uitpakken met kleur! Van groen en kobaltblauw tot pimpelpaars. Je kunt hierbij kiezen voor een eenvoudig model, maar een romantische gelaagde jurk is ook een geweldige keuze. Hiermee kun je heerlijk uitwaaien aan zee of dansen tussen de bloemen. Gelaagde zomerjurken vallen los om het lichaam en sluiten mooi aan op de populaire cottagecore trend.

5. Gekleurde jurken van satijn

jurken zomer

Tot slot is er nog een hele klassieke en vrouwelijke jurkentrend dit jaar. Namelijk de satijnen jurk. Ga jij voor een uitdagende mini-jurk met satijn look of voor een elegante midi jurk met lange mouwen en een strikdetail in de taille? Satijnen jurken zijn onder andere perfect voor feestjes, bruiloften en diners.

Hier zijn wat ideeën om er dit seizoen perfect uit te zien. Kleuren brengen geluk en het zou zonde zijn er in de zomer niet van te genieten. Het belangrijkste is echter dat je de juiste stijl en maat kiest die je vorm en schoonheid accentueren.
Geniet van de zomer!

Laatste nieuws