5x Zalig eten in Rome

Hier moet je heen.

Pizza’s, pasta’s en parmezaanse kaas… Eten is een belangrijk onderdeel van de Italiaanse cultuur. En waar kun je beter genieten van al het lekkers dat de Italiaanse keuken te bieden heeft, dan in Italië zelf? Of liever gezegd, in de eeuwenoude stad Rome? Wij verzamelden de 5 heerlijkste adressen om een hapje te gaan eten.

Mangiare!

In de zomer wordt deze stad overspoeld met toeristen en zie je door alle selfiesticks de Trevi Fonteinen niet meer. Des te meer reden om in het najaar naar de Italiaanse hoofdstad af te reizen, want zelf dan zijn de temperaturen aangenaam.

De Nederlandse ‘cuisine’ verschilt nogal met die van de Zuid-Europese landen. Zo heb je in Rome vaak twee opties op het moment dat je een restaurant binnenstapt: al banco of a tavola. Wanneer je kiest voor al banco, oftewel aan de bar, ben je meestal een paar euro goedkoper uit dan wanneer je aan een tafeltje zit, a tavola.

1. Caffè

Een espresso, caffè corretto of toch liever een caffè shakerato? De mogelijkheden in de Romeinse koffiebar zijn eindeloos. Maar volgens Italianen is een espresso nog steeds de beste, want waar het fout gaat is meestal bij de melk. Een uitzondering is: Caffè Sant’Eustachio. De in 1938 opgerichte koffiebar roostert op hout en vaak staan er rijen voor de deur.  Deze koffiebar wordt door kenners beschouwd als de beste in de stad.

Caffè Sant’Eustachio, Piazza di Sant’Eustachio 82, Roma

2. Cucina povera

De Romeinse is heel anders dan de Toscaanse of Siciliaanse. In de meest simpele Romeinse gerechten wordt vaak flink wat slachtafval verwerkt. Vandaar de bijnaam cucina povera, oftewel armeluiskeuken. Vooral in de voormalige slachtersbuurt Testaccio, rondom de oude abattoir (slachterij) aan de Tiber, is de keuken erg populair. Gekookte lams-of kalfsingewanden, of gestoofde lamslong, lamshart en lever zijn geen ongebruikelijk ingrediënten in deze keuken. Probeer deze gerechten in de wijk Testaccio of in Osteria Marguttain, in een zijstraatje van Piazza di Spagna.

Osteria Margutta, Via Margutta 82b, Roma

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Osteria Margutta (@osteriamargutta)

3. Pasta Romana

Een pastasoort die in Rome regelmatig op de kaart terug te vinden is, is cav cocco. Dit is een pastasoort uit de in 1944 opgerichte ambachtelijke pastafabriek van Cavalier Giuseppe Cocco. Wanneer je wil smullen van een heerlijk bord cav cocco, ga dan naar Il Bocconcino. Dit buurtrestaurant zit op de hoek van het Colosseum.

Il Bocconcino, Via Ostillia 23, Roma

4. Biscotti

Naast koffie en pasta kent de Italiaanse keuken ook zoetigheden. Voor de heerlijkste taarten en koekjes ga je naar Feffo. Dit café is gelegen vlakbij Vaticaanstad en dus de ideale plek om uit te rusten na uren in de rij te hebben gestaan voor de Sint-Pietersbasiliek. Feffo is moderner dan de meeste horecagelegenheden. Zo is het erg modern ingericht, hebben ze glutenvrije opties en spreekt het personeel goed Engels.

Feffo, Via Delle Fornaci 2, Roma


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door amaretteria feffo (@feffo_roma) op

5. Gelato

Met honderd en één smaken creëert Claudio Torcè ware ijskunstwerken. In deze ijssalon genieten jong en oud van de lekkerste ijsjes. Tijdens een bezoek aan Rome mag Gelato gewoonweg niet op je to-do lijst ontbreken.

Claudio Torcé, Viale Aventino 59, Roma


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Claudio Torcè (@il_gelato_di_claudio_torce) op


Ondanks dat deze tentjes zeker aanraders zijn en niet op je must visit lijstje mogen ontbreken, is het ook altijd een goed idee om door de pittoreske straatjes te struinen en zelf nieuwe restaurants en lunchtentjes te ontdekken. En geloof ons, dat gaat je in Rome wel lukken! Je weet maar nooit wat voor onontdekt pareltje je tegen het lijf loopt.

Beeld: iStock

Laatste nieuws