Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het meest opvallende modenieuws van deze week.

Closed lanceert nieuwe capsule collectie
Closed heeft een musthave capsule collectie gelanceerd met negen tijdloze stuks voor iedere gelegenheid. De denim items zijn in Italië gemaakt van 100% Italiaanse rigid denim van 100% katoen. In de collectie zitten ook twee nieuwe jeans: de Button Straight met rechte pijp en de Button High met high waist en flared pijpen. Beiden zijn in verschillende blauwe wassingen te verkrijgen. Andere opvallende items zijn de prachtige beide trenchcoat, denim jurk en basic witte shirt. Je shopt de collectie hier.

PrimaDonna icoon Myla Dalbesio zet zichzelf en 5 vrouwen die ze bewondert in the spotlight
Met #WeArePrimaDonna laat PrimaDonna vrouwen shinen die trots zijn op hun lichaam en hun grotere cupmaat. Ditmaal zet Amerikaans model, kunstenares en schrijfster Myla Dalbesio zichzelf en 5 vrouwen die ze bewondert voor de lens. Nu de zomer voor de deur staat is het belangrijk dat vrouwen met een grotere cupmaat zich goed in hun vel voelen en trots zijn op hun vrouwelijkheid. Met deze fotoreeks hopen ze andere vrouwen te inspireren om hun lichaam vol zelfvertrouwen en trots te omarmen. Meer info vind je hier.

Warenhuis TK Maxx opent de schatkamer van de stad op het historische Damrak
Warenhuis TK Maxx heeft met trots de deuren van haar grootste winkel in Nederland aan het Damrak 79 geopend. In de nieuwe winkel, bestaande uit vijf verdiepingen, shop je mode voor het hele gezin, handtassen, beautyproducten, schoenen, sportkleding en kinderspeelgoed, en alles voor het interieur. Als kers op de taart is er de GOLD LABEL-afdeling, bestaande uit designermerken uit het luxesegment voor mannen, vrouwen en kinderen. Met meerdere leveringen per week is er altijd wel iets nieuws te ontdekken. En wanneer je eenmaal een parel in handen hebt… moet je hem niet meer loslaten. TK Maxx heeft namelijk geen voorraadruimtes, dus wanneer een item weg is, is het ook écht weg. Tips nodig om de mooiste parels te bemachtigen? Klik hier.

Allbirds lanceert nieuwe TreeFlyer hardloopschoen
Allbirds kondigt met trots de Tree Flyer aan: een prestatiegerichte hardloopschoen die is ontwikkeld met focus op innovatieve technologie, hernieuwbare natuurlijke materialen en onmiddellijke materiaalcirculariteit. Het resultaat is een schoen met meer veerkracht, meer stuwkracht en een rebound rate van 70%, waardoor hardlopers bij elke stap meer energie krijgen. En met een CO2-voetafdruk van slechts 9,92 kg CO2e, die volledig wordt gecompenseerd tot nul, wint deze schoen gemakkelijk van de schoen die gemaakt is van plastic. De Tree Flyer is een hardloopschoen die ontworpen is voor alledaagse runs of voor je favoriete wedstrijd. Je shopt ‘em binnenkort hier.

GANT presenteert een zomerse capsule collectie gemaakt van de stoffen van Liberty Fabrics
Het 73 jaar oude sportkledingmerk GANT kondigt met trots de lancering aan van een SS22-capsulecollectie gemaakt met de iconische Liberty Fabrics – een combinatie van klassieke Londense charme en relaxte Amerikaanse sportswear-kleding. De collectie varieert van vloeiende maxi-jurken tot eclectische button-down overhemden voor heren en biedt de perfecte zomergarderobe voor warme dagen en warme nachten, in de stad of aan zee. De 13-delige collectie bestaat uit een mix van vintage en hedendaagse Liberty Prints, en bevat hoogwaardige stoffen zoals pure zijde en zijdemixen, en Liberty Fabric’s befaamde Tana LawnTM, een fijne en duurzame stof die beroemd is om zijn koele, zijdeachtige gevoel. Je shopt de collectie vanaf 19 mei 2022 hier.

ARMEDANGELS daagt je uit om deel te nemen aan de revolutie: JUST STOP OIL
De tweede campagne van de Solidarity Series van ARMEDANGELS is bekend: het duurzame merk slaat de handen ineen met JUST STOP OIL (JSO), een coalitie van groepen die samenwerken om ervoor te zorgen dat de Britse regering nieuwe vergunningen en productie van fossiele brandstoffen stopzetten. Samen lanceren ze een T-shirt waarvan 100% van de winst naar het Climate Emergency Fund gaat ter ondersteuning van dringend activisme. Je shopt hem hier.

Dior opent pop-up store in De Bijenkorf Rotterdam
Van 7 mei tot 17 juli viert Dior de Fall 2022 collectie met een unieke pop-upstore in warenhuis De Bijenkorf in Rotterdam. Deze uitzonderlijke locatie grijpt terug naar de set-up van Diors exclusieve defilé in Seoel – de eerste show van Dior in de Korea. Wat je er zoal kunt vinden? Maria Grazia Chiuri ontwierp een lijn op basis van een visuele poëzie die fundamentele waarden vertolkt, zoals verbondenheid en delen, van intiem tot collectief, van sport tot couture en van levenskunst tot creativiteit. Maar ook de mooiste accessoires van het Huis, zoals de Dior Book tote, de Dior Camp bag, de Diorquake clog, de Diorevolution mule en de D-Motion pump.

Het Nederlandse basics modelabel Neeve lanceert haar derde zomercollectie
Neeve lanceert haar derde zomercollectie bestaande uit een selectie hoogwaardige items. De 16 items vormen de basis voor een vereenvoudigde en tijdloze garderobe. Denk aan essentiële en verfijnde kledingstukken met een perfecte pasvorm zoals een jasje en jurk van twill materiaal in zand en zwart, een overhemd en sleeveless blouse van 100% biologisch poplin (GOTS) katoen in crispy white en verschillende tops in zachte zomerse kleuren zoals green wave, sky blue en vintage pink. Daarnaast een selectie van items in een ribstof zoals een longsleeve en sleeveless t-shirt. Alles is beschikbaar in beperkte hoeveelheden en goed nieuws: vanaf juni is Neeve ook verkrijgbaar bij de Bijenkorf. Je shopt de collectie hier.

Teddy Santis brengt eerste seizoenscollectie uit als creatief directeur voor New Balance Made in USA
Teddy Santis, oprichter en creatief directeur van NYC kleding- en lifestylemerk Aimé Leon Dore (ALD), heeft zijn eerste seizoenscollectie uitgebracht als creatief directeur voor New Balance MADE in USA. Als onderdeel van de “Made in USA”-collectie – en ter ere van het feit dat 2022 het 40-jarig bestaan markeert van het iconische 990-silhouet – ontwierp Santis seizoensgebonden, gelimiteerde modellen van de 990v1, 990v2 en 990v3. Daarnaast zal de collectie ook klassieke Amerikaanse sportkleding bevatten. Met een scherp oog voor vakmanschap, ontwierp Santis een verscheidenheid aan sweatshirts, sweatpants, shorts, longsleeves en T-shirts. Vanaf 26 mei shop je de collectie hier.

Iedere vrijdag vind je op Elegance.nl een selectie van het meest opvallende modenieuws. Van leuke nieuwe merkjes tot bekende namen in de modewereld met een nieuwe collectie. Van nieuwe winkels die écht het bezoeken waard zijn tot items die niet op jouw wishlist mogen ontbreken. Maar ook toffe samenwerkingen, bijzondere initiatieven en leuke acties. Houd ons dus in de gaten om op de hoogte te blijven!

Laatste nieuws