Smullen! Dit is het favoriete ontbijt van koningin Máxima

Ze is ook zo gewoon gebleven!

Lees ook

De één ontbijt heerlijk uitgebreid, de ander slaat de eerste maaltijd van de dag liever over. Benieuwd hoe het ontbijt van onze koninklijke familie er eigenlijk uitziet? Koningin Máxima vertelde erover en het is niet wat je verwacht.

Dag vol activiteiten

Onze koningin was onlangs te gast bij ZappSport om over de Koningsspelen te praten, een serie activiteiten die werden georganiseerd op diverse basisscholen. Tijdens het korte vraaggesprek vertelde ze ook over voeding, specifiek over het ontbijt. Ze vertelde dat voor haar samen ontbijten een belangrijk moment in de dag is. “Wij willen altijd met zijn vijven ontbijten. Het is voor ons een ritueel dat belangrijk is en waarbij we de dag doornemen”, aldus de koningin. Toch zit dat moment er een stuk minder vaak in dan vroeger, aangezien prinses Amalia en prinses Alexia allebei niet meer thuis wonen.

Yoghurt

Máxima vertelde ook aan presentatoren Britt Dekker en Ron Boszhard met welk eten ze zelf de dag begint. “Meestal iets van yoghurt met vruchten. En een thee.” Hoewel je bij royals misschien gauw aan een fancy breakfast denkt die een butler op een dienblaadje komt brengen, is dat bij onze koningin dus niet het geval.

Genoeg energie voor de dag

De reden dat Máxima naar haar ontbijt werd gevraagd, is omdat de Koningsspelen op basisscholen door het hele land van start gingen met een gezamenlijk ontbijt. In totaal deden ongeveer 1,3 miljoen basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied mee aan de activiteiten. De koningin benadrukte daarom ook het belang van de eerste maaltijd van de dag: “Als je niet ontbijt heb je geen energie om te gaan sporten. Het is goed om eiwitten binnen te krijgen en een goede bruine boterham. En dan naar school!”

Bron: Beau Monde | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook