Kim Cattrall: ‘Ik ben nooit benaderd voor de reboot van SATC’

Ze is daarnaast ook niet bepaald te spreken over de serie.

Lees ook

Hoe leuk And Just Like That ook is, een Sex and the City reboot zonder Samantha Jones is tóch niet helemaal hetzelfde. Ze is er ook niet voor gevraagd, onthult Kim Cattrall nu in een interview met Variety. 

Ontdekt via social media

Naast het liken van een paar semi-bittere tweets hield Kim Cattrall de lippen stijf op elkaar wat betreft de reboot van Sex and the City. Tot nu. De actrice heeft zich voor het eerst uitgesproken over de revival, die gaat over het leven van columnist Carrie Bradshaw en haar vriendinnen Miranda Hobbes en Charlotte York. Op dezelfde manier als wij ontdekte ze dat er een nieuwe serie werd gemaakt: via social media.

“De serie is eigenlijk een derde film. Dat is hoe creatief het is”, sneerde ze in een interview met Variety. “Ik ben nooit benaderd voor de reboot. Ik heb mijn gevoelens duidelijk gemaakt na een mogelijk derde film, dus ik ontdekte het net als ieder ander op social media.”

Belachelijke verhaallijn

De reden waarom Kim destijds afhaakte, was omdat ze het script voor de mogelijk derde film belachelijk vond. Toen ze het las, stond erin dat ze ongewenste dick pics van een 14-jarige Brady zou ontvangen, de zoon van Miranda. Ze omschreef deze verhaallijn als ‘hartverscheurend.’ Het was voor haar een flinke domper dat haar karakter geen groei doormaakte als persoon. Een derde film kon wat haar betreft heel anders ingestoken worden.

Een goed idee was volgens haar dat het PR-bedrijf van Samantha in zwaar weer zou verkeren. “Misschien moest ze het verkopen vanwege financiële struggles”, bedacht Kim. “2008 was moeilijk. Ik bedoel, dit is een scenario waar een van mijn reps zomaar mee kwam, en ik vond het een geweldig idee. In plaats van (een verhaallijn met, red.) een minderjarige jongen…”.

Geen terugkeer

Kim had graag gezien dat er iets speciaals gebeurde ‘om een derde film te rechtvaardigen’. Dat dit niet gebeurde was iets waar de actrice overigens ook vrede mee had. En dus vond ze het oké om niet nog een SATC-project aan te gaan, hoe moeilijk en eng ze dat ergens ook vond. “Het is belangrijk om te weten wanneer genoeg, genoeg is.”

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook