Dit waren de mooiste red carpet looks tijdens het Met Gala 2022

Welke look is jouw favoriet?

Na twee jaar coronapauze was het vannacht weer zover: het jaarlijkse Met Gala. Gilded Glamour was het thema en deze celebrities stalen de show.

Het event der events

Finally, upon us: het Met Gala. Het thema van dit jaar hield veel ruimte over voor de eigen interpretatie. The Gilded Age was een moment van overdaad voor degenen die het zich konden veroorloven om buitensporig te zijn. Oftewel: de rijken die schaamteloos overdreven waren in elk aspect van hun leven. Dit uitten de rijken destijds met name met wat ze droegen. Het vergulde tijdperk vond plaats van ongeveer 1870 tot 1900. Het zal niemand dan ook verbazen dat meerdere Met Gala attendees in korset op de rode loper verschenen.

Voorgaande jaren konden we ons geld erop inzetten dat Rihanna, Beyoncé en Lady Gaga furore maakten, maar deze grote namen misten tijdens deze editie van het event. Maar we hoeven ons geen zorgen te maken om prachtige outfits, want er waren genoeg celebrities die het gemis van deze iconen opvingen. De winnaar van de avond? Dat was volgens ons toch echt Blake Lively.

De wauw-factor van Blake Lively

Als iemand er altijd tiptop in orde uitziet, is het Blake Lively wel. Zoals we van haar gewend zijn, verscheen ze in een prachtige outfit op de trappen van het Metropolitan. Maar súperbijzonder oogde die toen nog niet. En dat terwijl Blake dit jaar een van de co-voorzitters was en het event onder andere hostte. Welnu, die jurk bleek meer in huis te hebben. De strikken van haar Versace-jurk bleken omgetoverd te kunnen worden tot een prachtige ijsblauwe sleep. Wauw!

Blake en haar man Ryan Reynolds
Blake in haar getransformeerde Versace jurk

Lizzo’s Met Look

Zangeres Lizzo verscheen in een prachtige Thom Brown jurk op de rode loper. Het kostte de designer 22.000 uur om de zwarte zijden satijnen jurk met gouden handborduurwerk te creëren.

Gigi Hadid in korset

Ook Gigi Hadid stelt nooit teleur wanneer ze verschijnt op het Met Gala. Het model werd bij aankomst gespot in een all-red outfit van Versace. Onder haar enorme pufferjack droeg ze een bordeauxrood corset met een nauwsluitende latex jumpsuit.

Alicia Keys’ eerbetoon

Ook de outfit van Alicia Keys was er een waar niemand omheen kon. De zangeres droeg een jurk waarmee ze een ode bracht aan New York. “Mijn inspiratie was onze stad”, vertelde ze over de Ralph Lauren cape die ze droeg. Zijn wij de enigen die meteen denken aan haar iconische lyrics concrete jungle where dreams are made of?

Gouden looks van Cardi B en Megan Thee Stallion

Het is geen verrassing dat velen aan de kleur goud denken bij het horen van The Gilded Age. Zowel Cardi B als Megan Thee Stallion hadden deze associatie ook. De twee verschenen allebei in een gouden ensemble. Cardi B in Versace, Megan in Moschino.

The Jenners

Ook The Jenners gaven hun eigen draai aan het thema van dit jaar. Kendall Jenner droeg een licht doorschijnende zwarte jurk van Prada en de volumineuze creatie is een van de meest dramatische jurken van dit jaar. Ook zus Kylie Jenner ging voor een dramatische look. Zij verscheen in een hagelwitte jurk op het event, een jurk die wel erg veel weghad van een trouwjurk. Maar motivatie erachter bleek overigens heel lief. Het was namelijk een eerbetoon aan de overleden designer Virgil Abloh. “Virgil en ik zouden samen naar het Met gaan voordat het in 2020 werd uitgesteld. Dit is om V vanavond te vieren. Zijn ongelooflijke nalatenschap betekent de wereld voor mij. Ik voel me humbled bij het dragen van deze jurk en het eren van mijn getalenteerde, prachtige vriend”, verklaarde ze op Instagram.

Kylie Jenner
Kendall Jenner

Bovenstaande celebrities waren natuurlijk maar een heel kleine selectie. Hieronder vind je nog meer prachtige outfits van de avond. Van Kate Moss tot Sarah Jessica Parket en van Donatella Versace tot Winnie Harlow. Kijk mee!

Hillary Clinton
Glenn Close
Pete Davidson & Kim Kardashian
Gwen Stefani
Winnie Harlow
Kate Moss
Anna Wintour
Danai Gurira
Donatella Versace
Kerry Washington
Lily James
Naomi Campbell
Evan Spiegel & Miranda Kerr
Sarah Jessica Parker
Irina Shayk
Lily Aldridge
Kiki Layne

Tentoonstelling

Afgelopen nacht kwamen al deze celebrities and many more naar het Metropolitan Museum of Art ter ere van de nieuwe tentoonstelling van het museum: In America: An Anthology of Fashion. De tentoonstelling dient als een verkenning van de Amerikaanse mode en wordt gepresenteerd in dertien van de stijlkamers van het museum. Onder andere het werk van Bill Blass, Brooks Brothers en Lloyd Kiva New zijn er te bewonderen.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws