De Moederdag wishlist van Elegance redacteur Heather

Inspiratie genoeg!

Komende zondag is het zover: Moederdag. Redacteur Heather, moeder van Zion, deelt haar ultieme Moederdag wishlist, zodat jij inspiratie op kunt doen.

1. Buiten paleisje
Zodra het zonnetje zich laat zien, tover ik mijn balkon het liefst direct om in een knus plekje waar ik de hele zomer wil doorbrengen. Ieder jaar komt er weer iets moois bij en nu heb ik mijn oog laten vallen op de collectie van het Nederlandse interieurlabel Palais in samenwerking met Romy Boomsma. De Positano outdoor collectie bestaat uit waanzinnige items vol met kleuren en printjes waardoor je je direct in een Italiaans dorpje waant. De stoffen zijn allemaal handgewoven in Malawi en alles is duurzaam geproduceerd, zonder schadelijke coatings. Van prachtige rotan tuinmeubels en outdoor poefs tot verschillende kussens. Geloof me, je wordt gék (en vooral ook hebberig) als je de collectie ziet! Als het aan mij ligt, worden mijn twee palletbanken deze zomer gesierd door de prachtige groene palletkussens inclusief sierkussentjes in verschillende printjes. En een knalroze outdoor poef. En een grondkussen voor mijn zoontje om op te spelen. Oh enne, naast de outdoor collectie zijn er óók veel interieur items voor binnen. O jee… Je shopt de collectie hier.

2. Als je haar maar goed zit
Als je een haarverzorgingsproduct cadeau wil doen, laat het dan een Dyson zijn. En laat het merk nou net voor moederdag een leuke cadeauset hebben. Dyson biedt de Dyson Corrale stijltang in de kleuren fuschia en de nieuwe kleur Pruisisch blauw aan in een mooie set met een borstel en anti-klittenkam. Een bijzonder cadeau, want de Dyson Corrale is alles behalve een doorsnee stijltang. De tool is door Dyson-ingenieurs ontworpen om je haar goed en snel te stylen op lagere temperaturen in plaats van extreme hitte, waardoor het gezond blijft. De draadloze tang heeft flexibele platen die je haren “vangen” in plaats van plat drukken. Hierdoor wordt gelijkmatig warmte en spanning toegepast op elke haarlok, waardoor er minder hitte nodig is voor de styling. Dit zorgt voor wel 50% minder hittebeschadiging in vergelijking bij andere stijltangen. Wow! Daar komt bij dat je de stijltang ook als krultang kunt gebruiken en hij niet misstaat op je kaptafel. Extra leuk is dat je de tang in de eerste virtuele winkel kunt kopen. Je kunt de Dyson-producten uitproberen, testen en begrijpen in Virtual Reality via de online omgeving Dyson Demo VR. Je shopt de stijltang hier.

3. Zomerse ruit
Ik heb al twee tassen van Studio Noos, die ik voor alles gebruik. De ene dag is het een luiertas, de volgende dag een boodschappentas, dan een laptoptas en dan gaat-ie weer mee op vakantie. De hengsels zijn lang, waardoor de tassen om een kinderwagen heen kunnen, maar je de tas tijdens bijvoorbeeld het fietsen ook crossbody kunt dragen. Écht voor iedereen, moeder of niet, een musthave als je het mij vraagt. Er is nu een nieuwe print in de collectie: de blauw-wit gekleurde ruit. Een ruit is natuurlijk altijd goed, maar dit zomerse kleurtje maakt het helemaal af. Extra leuk: niet alleen de Mom Bag, maar de hele collectie is te verkrijgen in deze print! Er is dus ook een matching handige pouch voor al je essentials, een kleine wallet, mini backpack voor je kindje en de nieuwe mini handbag voor je mini-me. Je shopt ‘em hier.

4. Baby cam
Alle mommy’s to be kunnen zich erin herkennen: je krijgt op het moment liever cadeautjes voor je kindje, dan voor jezelf. Een cadeau dat niet alleen origineel, maar ook praktisch is, is een babyfoon. Als ik er eentje mag tippen, is het die van Owlet Care. Het merk is sinds kort in Nederland gelanceerd. Daarmee is hun innovatieve en bekroonde technologie, in de vorm van de Owlet Smart Sock-baby monitor en de Owlet Cam-videomonitor, voor het eerst beschikbaar voor ouders in Nederland. Naast de babyfoon, die zich automatisch aan de lichtomstandigheden aanpast en een tweerichtingsaudiofunctie heeft, is er ook de Owlet Smart Sock. Dit sokje, die je ’s nachts om de voet van je kindje doet, monitort het zuurstofniveau en de hartslag van een baby terwijl deze slaapt. Ook kun je de slaapgeschiedenisfunctie gebruiken dat het slaapgedrag van je kind laat zien, zoals hoe lang en hoe goed er werd geslapen. Er is bewezen dat dit veel ouders rust geeft, waardoor ze zelf een veel betere nachtrust hebben. Je shopt de producten hier.

5. Omnia
Liefde gaat door de… neus! Parfum heb je nooit genoeg en is altijd een goed cadeau om te geven (en te krijgen). Mijn moeder krijgt dit jaar daarom één van de heerlijke, vrouwelijke en verfrissende Omnia-parfums van BVLGARI. De BVLGARI Omnia Crystalline, Omnia Coral en Omnia Amethyste zijn drie iconen in gehuld in kleurrijke flacons uit de collectie van het Italiaanse juwelenhuis. En zeg nou eerlijk: zien de flacons er niet enig uit? Daar wordt iedere moeder blij van! De Omnia Crystalline, geïnspireerd door zuiver en helder kristal, is een kalmerende, bloemige parfum met houtachtige ondertoon. De Omnia Coral, geïnspireerd op het rode koraal, is een warme Eau de Toilette met florale en fruitige noten van tropische hibiscus en granaatappel. De Omnia Amethyste, geïnspireerd door de amethist edelsteen, is voor de elegante en sierlijke vrouw: een bloemige Eau de Toilette waarin de talloze geuren van iris, rozen en ochtenddauw worden vastgelegd. Je shopt ze hier.

6. Shop till you drop
Wil jij je moeder verrassen met een dagje winkelen? Mijn favoriete plek om te shoppen is zonder twijfel Westfield Mall of the Netherlands, een shopping walhalla in Leidschendam. Met ruim 280 winkels, van inspirerende designerboetieks tot de allermooiste flagshipstores en van fashion-, tot interieur- en kinderwinkels, slaag je gegarandeerd altijd. Maar er is nog veel meer om een dag (wat zeg ik, meerdere dagen!) zoet te zijn. Zo is er een spa, The Gallery, een bioscoop, een game hall, een theater, een bowlingbaan en nog veel meer. Ook de foodies onder ons kunnen hun hart ophalen, want er zijn tientallen stijlvolle restaurants. In het Eet Theater vind je een mix van lokale en bekende eetgelegenheden, zoals The Butcher, The Avocado Show en Vapiano. Mijn tip: de falafel laffa bij LAFFA en een bubble tea bij YoYo. Meer info vind je hier.

Meer moederdaginspiratie? Of je nu zelf moeder bent of je eigen mère graag verwend: Elegance selecteerde de leukste, mooiste en meest originele moederdagcadeaus. Handig voor als je nog niet weet wat je wil geven (of krijgen!) voor moederdag. En voor ieder dit wat minder met deze dag heeft, de items misstaan sowieso niet op je wishlist. Houd Elegance.nl goed in de gaten voor nog veel meer cadeau-inspiratie!

Beeld: iStock

Laatste nieuws