Bali beu? 5x Minder bekende, maar net zo mooie Indonesische eilanden

Deze plekken zijn minstens zo mooi.

In totaal telt Indonesië ruim 16.000 eilanden. Toch kiest bijna iedereen er voor om vakantie te vieren op slechts één eiland; Bali. Ben jij de toeristen daar (ook) helemaal beu en wil jij graag vakantie vieren op een minstens zo mooie plek? Bekijk dan onze vijf alternatieven hieronder.

1. Bawah Reserve

We trappen af met misschien wel het duurste eiland. Terwijl het op Bali, in vergelijking met Nederland, allemaal vrij goedkoop is, kost het op Bawah Reserve allemaal wat meer… Een privéresort met huisjes op het water zorgt voor een idyllische plaatje, zoals te zien is op de foto’s.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door B A W A H R E S E R V E (@bawahreserve) op

2. Banda-eilanden

Wat kun je op dit eiland verwachten? De mooiste dingen die de wereld te bieden heeft. Denk aan koraal dat je al snorkelend kunt zien of walvissen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ronny Valstad (@ronnyvalstad) op

3. Soembawa

Soembawa is het ideale eiland voor iedereen die wil surfen, snorkelen of genieten van de mooiste zonsondergang.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door EXPLORE KALIBENING (@explore_kalibening) op

4. Bintan

Ben je van plan om een bezoekje te brengen aan Bintan? Dit eiland is makkelijk te bereiken met de ferry vanaf Singapore (duurt ongeveer 1 uur).


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Explore – Kepulauan Riau (@exploreinkepri) op

5. Soemba

Dit eiland ligt op slechts een uurtje vliegen van Bali en is al gelijk een stuk minder toeristisch. De kans is groot dat je op dit eiland een groepje surfers aantreft, vanwege het helderblauwe water en ongerepte natuur.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Sanubari, Sumba Island (@thesanubari) op

Heb jij je ticket naar Bali al geboekt of staat het op de planning? Doe dan goed onderzoek naar de verborgen parels van het eiland. Bali is namelijk veel meer dan alleen een vakantie-eiland voor surfers, moderne hippies en urban jetsetters. Wie goed oplet, vindt tussen de kleine winkeltjes en restaurantjes aan de kust een paar prachtige verrassingen…

Beeld: iStock

Laatste nieuws