Komt er een nieuwe Bridget Jones film? Als het aan Renée Zellweger ligt wel!

"Helen heeft nog een boek geschreven, dus het is er."

Lees ook

Het is alweer zes jaar geleden dat Bridget Jones op het witte doek te zien was. Met baby. De laatste film komt uit 2016, dus hoog tijd voor een nieuw deel. Daar is actrice Renée Zellweger het helemaal mee eens.

Een vierde film

Actrice Renée Zellweger die de rol van de singleton Bridget Jones vertolkte – en daar een Oscarnominatie voor in de wacht sleepte – zou het heerlijk vinden om opnieuw in de huid van de Britse te kruipen. Bovendien zou ze het ook logisch vinden, zo deelt ze tijdens een interview met The Jess Cagle Show. Bedenker Helen Fielding schreef immers ook het boek Bridget Jones: Mad About the Boy, dat nog niet is verfilmd.

Zo leuk

Renée hoopt net zo erg op een vierde film als wij. “Ik hoop het, ik hoop het”, vertelde ze. “Ik bedoel, het is leuk, ze is zo leuk. Ik vind het heerlijk om in haar schoenen te staan.” De actrice blijkt net zo’n groot fan van haar karakter te zijn als wij. “Het maakt me aan het giechelen om elke dag op de set te staan en na te denken over hoe ongemakkelijk we bepaalde omstandigheden voor haar kunnen maken. Het is gewoon zo leuk. En ik vind haar zo vertederend.”

Prachtige kans

Bovendien ziet Renée het ook als een prachtige kans. “Het is zo zeldzaam om een karakter in verschillende stadia van haar leven te zien. En ook nog eens op een manier waar we ons allemaal in kunnen herkennen, omdat ze parellel loopt met onze eigen levenservaringen in die tijd”, vervolgt ze. “Dus ja, ik hoop het. Ik bedoel, Helen heeft nog een boek geschreven, dus het is er. We zullen zien.”

The Thing About Pam

Een vierde Bridget Jones-film? Count us in. Maar eerst kunnen we nog van Renée genieten als Pam Hupp in de mini-serie The Thing About Pam. Voor deze rol onderging de actrice een ware metamorfose, waardoor sommigen haar niet eens meer herkennen. “Als je een acteur of actrice niet meer herkent in een rol, dan is dat een groot compliment”, vertelt ze daarover aan Vanity Fair. Voor haar rol kreeg ze verschillende protheses aangemeten, een boblijn en droeg ze een fat suit.

The Thing About Pam gaat over een schokkend, waargebeurd verhaal over Pam Hupp, een vrouw uit Missouri die betrokken was bij meerdere moordzaken. Naast Renée zijn ook Josh Duhamel en Judy Greer in de serie te zien.

Bron: Grazia | Beeld: Bridget Jones Diary

Laatste nieuws

Zie ook