De beste make-up voor een feest

Party time!

Lees ook

Niks leukers dan je klaarmaken voor een feest. Eindelijk kun je dat jurkje dat eigenlijk alleen maar geschikt is voor een feest aan en je kunt uren voorpret beleven aan het doen van je haren en make-up. Over make-up gaan we het in dit artikel hebben. Want hoe creëer je nu de ultieme look voor op een feest. Je vindt hier een aantal tips.

Foundation: de basis

Meestal is foundation de basis als je je opmaakt. Breng je foundation aan op je voorhoofd, je wangen en je kin en smeer deze goed uit met een kwast of met je vingers. Zorg ervoor dat je je foundation goed verdeeld over je gezicht en dat je deze overal goed uitsmeert. Je wilt natuurlijk geen lelijke foundation randen bij je kaaklijn. Kies voor de beste foundation van goede kwaliteit. Goedkope foundation heeft vaak een matige dekking.

Oogschaduw: Rood en bruintinten

Op een feest kun je lekker uitpakken met make-up zonder dat het too much is. Wat betreft oogschaduw laten rood- en bruintinten je ogen er echt springen. Rood- en bruintinten staan over het algemeen mooi bij blauwe en groene ogen. Om je ogen te laten spreken is het altijd aan te bevelen om gebruik te maken van een complementair kleurenschema. Dat wil zeggen dat je de tegenovergestelde kleur van je oogkleur kiest om je ogen te laten spreken.

Feestelijk maar naturel

Het kan zijn dat je je oogmake up niet te heftig wilt. Dan kun je er voor kiezen om je ogen neutraal te houden, maar die feestelijke look te creëren met een felle of juist donkere lipstick. Andersom kan natuurlijk ook. Opvallende oogschaduw en een neutrale kleur voor je lippen. Heb je een donkerdere huidskleur dan staat pruimenkleur, chocolade tinten of paars en bruin goed. Kleuren met oranje ondertonen kun je beter vermijden. Als je een lichte huidskleur hebt dan staan abrikoostinten en nudekleuren je goed. Ook roze en koraal kleuren zullen je huid accentueren. Gebruik liever een gele en bruine tinten, deze kunnen je huid een beetje bleek doen lijken.

Mascara: Va-va-voom

Overdag is je make-up waarschijnlijk naturel, maar tijdens een feest wil je drama. Die creëer je door veel volume in je wimpers. Krul eerst je wimpers met een wimperkrultang. Zo krijg je een prachtig dramatisch effect als je mascara opdoet. Kies voor een mascara die de wimpers scheidt en niet snel klontert. Zo creëer jij het echte va-va-voom effect!

Highlighter

Een feestje is de ultieme gelegenheid om lekker aan de slag te gaan met highlighter. Kies voor highlighter met een zilveren ondertoon als zilver je beter staat dan goud. Staat goud je beter, dan kies je voor een gouden ondertoon. Highlighter breng je aan op het bovenste gedeelte van je jukbeenderen, op de brug van je neus en aan de binnenkant van je ooghoeken.

Glitter eyeliner

Eyeliner staat altijd glamorous, maar wat dacht je van gouden glitters op je ooglid? Dat maakt je look helemaal af en staat extra feestelijk. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een mooie zwarte eyeliner. Aan jou de keuze.

Winged eyeliner

Winged eyeliner zorgt voor een feestelijke look. Alleen het aanbrengen van een mooie wing is nog niet zo eenvoudig. Met een oogpotlood kun je meten waar je de wing wil zetten. Het uiteinde van het potlood zet je aan de zijkant van het puntje van je neus en de andere kant bij je slapen. Zo krijg je de mooiste hoek. Ga hierna met je eyeliner over de oogpotlood lijnen heen. Als het trekken van een mooie wing toch lastig blijft kun je ook kiezen voor een eyeliner stempel. Hiermee kun je bij je buitenste ooghoek door middel van een stempel met een handeling in een perfecte wing maken.

Wenkbrauwpoeder

Wenkbrauwen zorgen dat je ogen er mooi uitziet en maken je feestlook helemaal af. Zware wenkbrauwen zijn op dit moment helemaal de trend. Kies voor een kleur die past bij je gezicht en gebruik een fijn borsteltje om de wenkbrauwpoeder aan te brengen. Meestal is een kleur die dichtbij je haarkleur ligt de beste keuze.

Setting poeder

Je hebt erg je best gedaan op je make-up. Dan wil je natuurlijk niet dat deze eraf zweet tijdens het ansen. Dat kun je voorkomen met setting poeder. Breng de poeder aan op de platte gedeeltes van je gezicht. Je voorhoofd, het puntje van je neus, de zijkant van je wangen en je kin.

Photo by Raphael Lovaski on Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook