Verschillende hippe telefoonhoesjes met elkaar vergelijken

Hier moet je op letten.

Lees ook

Wie gebruikt tegenwoordig geen hippe telefoon hoesjes, om zijn of haar telefoon te beschermen tegen beschadigingen? De gemiddelde prijs van een smartphone is door de jaren heen fors toegenomen, wat een hoesje onmisbaar maakt. Je wilt voorkomen dat het toestel al na een paar maanden gerepareerd moet worden door een bekrast beeldscherm of een defecte camera. Daar komt bij dat een telefoonhoesje een leuke toevoeging aan het apparaat is! Zie het als een setje oorbellen bij je kleding. Een outfit is niet compleet zonder accessoires. Wanneer je op zoek gaat naar een geschikt telefoonhoesje voor jouw toestel, blijkt al snel dat je de keuze hebt uit een groot aantal soorten en stijlen. Waarop moet je letten bij het vergelijken van verschillende telefoonhoesjes?

Keuze uit verschillende modellen hoesjes

Telefoonhoesjes worden in verschillende modellen aangeboden. Populair is onder meer de cover, welke de achterzijde van je telefoon bedekt. Het voorkomt schade aan de behuizing van je telefoon en helpt vaak ook je cameralenzen iets te beschermen. De kans op krasjes op de lens is kleiner, doordat de lens niet direct in aanraking komt met de ondergrond waarop je de telefoon legt. Het hoesje steekt iets uit rond de camera. Deze covers worden zowel aangeboden in een harde variant, gemaakt van stevig kunststof, als ook in een siliconen variant. De siliconen covers zijn flexibel.

Tip: combineer een cover voor de bescherming van de achterzijde van je mobiele telefoon altijd met een screenprotector. Je bestelt de screenprotector tegelijkertijd met het hoesje online. Tegenwoordig kun je een screenprotector relatief eenvoudig zelf aanbrengen op het scherm van je telefoon. Volg de instructies die met de screenprotector meegeleverd worden nauwkeurig.

Bookcase als alternatief voor een cover

Naast een cover kan ook een bookcase een interessante optie voor je zijn. Een bookcase valt om de telefoon heen. Je beschermt hiermee niet alleen de achterzijde van het toestel, maar ook het scherm. De gedachte dat je door een bookcase te gebruiken geen screenprotector meer nodig hebt is onjuist. Tussen het scherm en de bookcase kunnen kleine zanddeeltjes blijven steken. Deze zanddeeltjes veroorzaken krassen op het scherm van je telefoon, als de bookcase iets beweegt. Mocht je voor een bookcase kiezen, ga dan voor een model met een stevige magneetsluiting.

Telefoonhoesjes in verschillende stijlen

Naast de keuze die je hebt tussen een cover en een bookcase, heb je de keuze uit tal van verschillende stijlen en modellen hoesjes. Kies bijvoorbeeld tussen een hip telefoonhoesje met een bloemenprint, met verschillende dieren op de achterzijde of een vergelijkbare print. Neutraler is een telefoonhoesje met een enkele kleur. Ook een zakelijk telefoonhoesje van leer is al jaren populair. Het voordeel van leer is dat dit zich, mits het leer van goede kwaliteit is, enigszins herstelt als je per ongeluk een kras op het hoesje veroorzaakt. Het is een hele duurzame keuze, waarvan je een lange tijd plezier zal hebben!

Vroeger werd regelmatig voor een telefoonhoesje met eigen opdruk gekozen. Tegenwoordig zijn deze hoesjes minder populair. De opdruk begon vaak relatief snel te slijten, waardoor een hoesje al snel vervangen moest worden.

Foto door Inga Seliverstova via Pexels

Laatste nieuws

Zie ook