Olcay Gulsen: ‘Waarschijnlijk is dat de reden dat ik het moederschap nooit heb aangedurfd’

Olcay is er altijd openhartig over geweest dat ze bewust kinderloos is.

Olcay is er altijd openhartig over geweest dat ze bewust kinderloos is. Nu ze voor het eerst tante wordt, snijdt ze het onderwerp nogmaals aan in haar column voor &C. “Was het anders geweest als ik in een normaal gezin was opgegroeid?”

Eng

De zus van Olcay is zwanger. Dat zorgde niet alleen voor veel vreugde bij de presentatrice, maar ook angst. “Waarschijnlijk is dat de reden dat ik het nooit heb aangedurfd, het moederschap. Het is het mooiste wat er is, maar ook het engste”, zegt ze. in &C. “Wat nou als ik het niks zou vinden, het me zou beperken en ik het niet zou kunnen?”

Disfunctioneel gezin

Moederen is haar echter niet onbekend. Ze groeide op een moeilijke gezin, waardoor ze veel voor haar zusjes zorgde. “Ik heb ze allemaal op de wereld zien komen. Ze brachten vrolijkheid, iets wat we goed konden gebruiken in ons disfunctionele gezin”, vertelt ze. “Was het anders geweest als ik in een normaal gezin was opgegroeid? Was ik dan wel moeder geworden en minder angstig geweest voor die onvoorwaardelijkheid?”

Überbemoeial

Ook heeft haar vriend Ruud drie kinderen uit zijn eerste huwelijk waar ze voor zorgt, al was dat in eerste instantie niet haar plan. “Ze hebben een eigen vader en moeder. Ze kunnen altijd bij mij terecht, maar ik ga me zeker niet bemoeien met hun opvoeding”, riep ze destijds overtuigd. Dat blijkt in de praktijk wel anders. “Ik ben een überbemoeial die zich de hele dag druk maakt of de kinderen wel genoeg hebben gegeten, ingesmeerd zijn, kortgeknipte nagels hebben en ga zo maar door.”

Tante

Op de vraag of Ruud en Olcay zelf nog kinderen op de planning hebben staan, is de 40-jarige maar al te duidelijk: “Die komen er niet meer. Als ik zie wat mijn vrienden met kinderen er allemaal voor hebben moeten opgeven… dat vind ik nogal wat. Je hoort vaak zeggen dat je er heel veel voor terugkrijgt, wat ik meteen geloof, maar je levert er ook een hoop vrijheiden voor in.” Olcay ziet zichzelf dus vooral gelukkig oud worden met Ruud, haar stiefkinderen en natuurlijk als tante.

Bron: &C., Story, Tips en Weetjes | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws