Een lust voor het oog: Specsavers slaat handen ineen met het iconische warenhuis Liberty London

Voeg een vleugje Engelse elegantie, maar ook een rijke geschiedenis, aan je look toe.

Lees ook

Liberty London, wie kent het gerenommeerde Britse warenhuis in Londen niet? Goed nieuws: in samenwerking met Specsavers hebben ze een exclusieve eyewear collectie gelanceerd. Maak kennis met Liberty London by Specsavers.

Weelderige bloemenprints

Ook als je niet van het warenhuis hebt gehoord, zul je de weelderige bloemenprints van Liberty London vast en zeker herkennen. Liberty London ging eerder samenwerkingen aan met designers als Supreme, Gucci en Monolo Blahnik, maar ook high street merken als Puma en Vans. Ook Hermés sloeg de handen ineen met het Engelse warenhuis voor een collectie zijden sjaals. En nu is Specsavers aan de beurt. Het resultaat is een fleurige en speelse collectie brillen waar de Engelse elegantie vanaf spat. Een must voor het voorjaar.

Fleurige collectie

Bij het zien van de fleurige collectie moge het meteen duidelijk zijn: de elegante Liberty stoffen in combinatie met de moderne Specsavers monturen zijn een match made in heaven. In totaal vind je 13 optische monturen en drie zonnebrillen met bijpassende brillendoosjes en -doekjes, waaronder een speciale kinderlijn met drie monturen, in de collectie. Leuk om te twinnen met je dochter!

Voor de monturen heeft Specsavers gekeken naar de laatste eyewear trends. Van minimalistisch tot oversized en van natuurlijke kleuren tot pastelroze en -groene frames; er is voor ieder wat wils. Iedere bril heeft een touch of Liberty. Denk aan een klassieke print aan de binnenkant van de poten of elegante details in het montuur. Het Liberty 03 montuur is extra bijzonder: deze is voorzien van Liberty’s signature Iphisprint. Dit patroon is een moderne bewerking van Ianthe, Liberty’s klassieke art nouveau print uit 1902.

Hieronder onze favorieten.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Benieuwd naar de hele collectie? Klik hier.

Stoffen en prints

Grote kans dat je Liberty London als warenhuis kent, maar wist je dat ze ook een erkend instituut op het gebied van design is met een uitgebreid historisch archief aan prints en een speciale ontwerpstudio? Het warenhuis heeft een eigen stoffenlijn met unieke prints die uit duizenden te herkennen zijn. Duik je in het historische archief, dan vind je maar liefst 50.000 prints die sinds 1946 in een speciale studio met de hand worden gemaakt.

Het is daarom extra bijzonder dat deze historische prints nu de (zonne)brillen van Specsavers sieren en jij hiermee niet alleen een vleugje Engelse elegantie, maar ook een rijke geschiedenis, aan je look toe kunt voegen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Specsavers.

Beeld: Specsavers

Laatste nieuws

Zie ook

Bruiloft

Take notes: deze outfits mag je absoluut niet dragen naar een bruiloft

Gaat je (beste) vriendin, zus of nichtje binnenkort trouwen en heb je (nog) geen idee wat je gaat aantrekken? Lees dan even onderstaande tips door, zodat je een outfitdebacle voorkomt en er gegarandeerd stralend uitziet.