De mooiste red carpet looks van de BAFTA’s 2022

Wauw!

Dit weekend werden de British Academy of Film and Television Arts Awards (BAFTA’s) uitgereikt in de Royal Albert Hall in Londen. Voor het filmevenement, ook wel de Britse Oscars genoemd, lieten celebs zich flink in de steigers zetten en trokken ze hun mooiste outfit uit de kast.

Rode loper

Het was de 75e keer dat de awards werden uitgereikt. Vorig jaar zagen de BAFTA’s er door corona anders uit dan normaal. Het event werd over twee dagen verdeeld en er werd behalve een echte rode loper, ook een virtuele uitgerold. Dit jaar mochten alle celebs zich weer op de rode loper laten zien.

Looks

De awardshow is altijd een groot moment, maar de aankomst van de sterren is ook altijd een feestje. Van jurken tot broekpakken, van minimalistisch tot over the top en van een zwart tot een felle kleur; er wordt ieder jaar weer uitgepakt voor de rode loper. Van Naomi Campbell en Sienna Miller tot Lady Gaga en Salma Hayek: hieronder een greep uit de mooiste looks.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Uitreiking

De grote winnaar van de avond was de film Dune. De cast kreeg een beeldje voor maar liefst vijf categorieën: Cinematography, Production Design, Original Score, Sound en Special Visual Effects. Will Smith won een award voor zijn rol als de vader van tenniskoninginnen Serena en Venus Williams in de film King Richard. Actrice Joanna Scanlan won voor haar rol in After Love.

Bron: Vanity Fair, W Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws