Actrice Lesley Nicol over nieuwe Downton Abbey film: ‘Je zult dit niet verwachten’

"Er gaan veel echt gekke dingen gebeuren. Écht gek."

Je bent vast al op de hoogte van het goede nieuws: er komt een nieuwe Downton Abbey-film aan! Je moet nog even geduld hebben, maar gelukkig licht actrice Lesley Nicol, die de geliefde kokkin ‘Mrs Patmore’ speelt, alvast een tipje van de sluier.

Een traan en een lach

Meerdere keren werd de première uitgesteld, maar we hebben goede hoop dat Downton Abbey: A New Era in april toch echt in de bioscoop te zien zal zijn. Actrice Lesley Nicol, die in de serie en de films de kokkin Mrs Patmore speelt, is enthousiast over de tweede film over de Crawleys en hun personeel. “Ik moest ervan lachen. Ik moest ervan huilen. Er is heel wat romantiek”, vertelt Lesley in een interview met Hello!. “Het ziet er fantastisch uit. Alle personages, al je favoriete mensen keren terug.”

Zuid-Frankrijk

We weten al een tijdje dat een deel van de film zich niet af zal spelen in het beroemde Engelse landhuis, maar aan de Franse kust, waar Lady Violet (Maggie Smith) een villa heeft geërfd. Lesley zelf heeft echter niet van de Riviera kunnen genieten. “Ik ben niet gegaan, helaas! Maar dat zou ik ook niet doen, toch? Ik ben maar de kok”, grapt de actrice over haar rol. “Maar we maken zelf genoeg mee op Downton Abbey, dus dat is goed.”

Tekst gaat verder onder de trailer.

Gekke dingen

Volgens Lesley Nicol gaat er een hoop gebeuren in de nieuwe film, met name voor haar personage Mrs Patmore zelf. “Er gaan veel echt gekke dingen voor haar gebeuren. En ik bedoel dan ook echt gek. Je zult dit niet verwachten”, vertelt ze, maar zonder echt iets te verklappen. “Ik kan jullie nog niet vertellen wat het is, want dan zou ik het verpesten. Je zult in ieder geval niet verwachten wat je ziet van sommige mensen downstairs.” Geen spoilers dus, wél nog meer zin om al onze favoriete personages straks weer terug te zien op het witte doek. Downton Abbey: A New Era draait vanaf 28 april 2022 in de bioscoop.

Bron: Beau Monde | Beeld: Downton Abbey

Laatste nieuws