Spring fever: de 8 grootste fashion trends voor dit voorjaar

Het wordt een gewaagde lente!

De Fall/Winter 2022 Fashion Weeks zijn in volle gang, maar wij kijken vooral uit naar het voorjaar. Over drie weken is het lente en je weet wat dat betekent: nieuw seizoen, nieuwe garderobe! We blikken terug op de Spring/Summer 2022 Fashion Weeks en bespreken de grootste trends die je binnenkort kunt verwachten.

Lage taille

De high-rise jeans hebben zeker een decennium lang de modewereld gedomineerd, maar daar komt nu verandering in. Deze lente maakt de ’00s lage taille een comeback; dat zagen we bij Versace, Rotate en Tom Ford. Of het nou een broek of rok is, hij mag op de heupen hangen. Wil je helemaal terug in de tijd, combineer ‘em dan met een crop top en laat vol trots je navel zien. Is een blote buik niet jouw ding? Dan kun je een lage broek natuurlijk ook combineren met een langere top of trui.

Versace SS22

Minirok

Bij een hoop designers – Prada, Dior, Versace, Moschino en Max Mara – zagen we het ultra korte rokje voorbij komen op de catwalk. Draag ‘em met een matching crop top, oversized trui of basic T-shirt. Wil je all out gaan? Kies dan voor een fel kleurtje, bijzondere stof of opvallende print. De rokjes mogen dan wel klein zijn, ze mogen best wel een statement maken!

Dior SS22

Het witte pak

Door het vele thuiswerken en de populariteit van home wear stond het dragen van een mooi pak de afgelopen maanden op een laag pitje. Maar niet getreurd, de suit is terug. En hoe! Bij de shows van Proenza Schouler, Baum Und Pferdgarten, Erdem, Peter Do en Michael Kors werd duidelijk dat het witte pak komend seizoen een musthave is.

Peter Do SS22

Cut-outs

Cut-outs zijn niets nieuws, maar de trend gaat wel een stuk langer mee dan iedereen in eerste instantie dacht. Want ondanks dat de cut-out een paar seizoenen terug zijn opwachting maakte, was-ie nu gewoon weer te zien op de catwalks van onder andere Michael Kors, Jonathan Simkhai en Nensi Dojaka.

Jonathan Simkhai SS22

Super vrouwelijk

Uitgesproken stoffen, alle tinten roze en veel tierelantijntjes: het is alweer een tijd geleden dat traditioneel vrouwelijke stukken hun moment in de modewereld hadden. Maar dit voorjaar is niks te gek, dat bewijzen Simone Rocha, Paul & Joe en Prabal Gurung. Dus hang je girly statement pieces maar alvast klaar.

Simone Rocha SS22

Underwear wordt outerwear

Je ondergoed als part of the outfit dragen klinkt wellicht wat ordinair, maar niets is minder waar. Als je het goed aanpakt, kan het erg stylish uitpakken, laten Tom Ford, Fendi en Ganni zien. Een kanten beha onder een open blazer, een (gedeeltelijke) cut-out bij je borsten waardoor je beha zichtbaar is of een doorschijnende top zodat je ondergoed te zien is, geven net die touch of sexy.

Fendi SS22

Grote tassen

Het is tijd om afscheid te nemen van de micro bag. Moesten afgelopen seizoenen de tassen steeds kleiner, worden ze nu juist groot, groter, grootst. Goed nieuws voor de dames onder ons die graag hun hele huishouden meenemen, want werkelijk alles past erin. Richard Quinn, Max Mara en Tory Burch gingen je al voor.

Richard Quinn SS22

Metallic

Komend seizoen is een extra glans geen overbodige luxe. Een metallic stofje (geen pailletten, die zijn bovendien erg slecht voor het milieu) is daar perfect voor. Vooral goud, zilver en zachte kleuren en de vorm van een lange jurk, maxi rok en soepele blazer zijn gezien op de catwalks van onder andere Paul & Joe, Fendi, Tom Ford en Versace.

Paul & Joe SS22

Fall/Winter 2022

Terwijl wij met ons hoofd al bij de lente zitten en niet kunnen wachten om afscheid te nemen van de dikke truien, warme sjaals en grote jassen, zit de fashion scene alweer bij het najaar van 2022/2023. As we speak zijn de Fall/Winter 22 Fashion Weeks in volle gang. Na New York, Londen en Milaan is nu Parijs omgetoverd tot mode walhalla. Maar nu eerst onze garderobe lente proof maken!

Bron: Glamour | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws