De sieradentrend van het moment: welded jewellery

Lees ook

Ken je dat gevoel: je hebt een sieraad gevonden dat zo speciaal is, dat je hem het liefst nooit meer af doet. En dat is precies de nieuwste trend in sieraden-land: welded jewellery.

Geen sluiting

De foto’s en video’s van welded jewellery domineren langzaam maar zeker social media. In 2014 begon het Italiaanse label Atelier VM met het aanbieden van deze permanente sieraden. De armbandjes bestaan uit zilveren of gouden schakels die zonder sluiting helemaal rondom je pols lopen. Als je wilt, kun je daar kraaltjes tussen laten zetten voor een speelser effect. Wie een welded bracelet koopt, laat deze door een professional vastmaken om de pols. Het armbandje kan vervolgens alleen nog worden losgemaakt door het met een dikke (metaal)schaar los te knippen.

Mooi én goed voor het milieu

Welded sieraden zijn een superleuk cadeau-idee voor vrienden, familieleden of stellen die niet bang zijn een commitment aan te gaan. Of wat dacht je ervan om er eentje te kopen als cadeau voor jezelf? Het is ook nog eens een milieuvriendelijke optie. Omdat de armband op maat gemaakt wordt, gaat er een stuk minder materiaal verloren dan bij andere sieradenproducties. Hieronder hebben we een paar voorbeelden van deze mooie sieraden voor je op een rij gezet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kyri Jewelry (@kyrijewelry)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eliza Page Jewelry (@elizapagejewelry)

Om je enkel

De welded sieradentrend zien we voornamelijk terug in armbandjes, maar je kunt ook kiezen voor een welded enkelsieraad. Of meerdere, natuurlijk!

Waar in Nederland?

Krijg je spontaan zin om zelf een welded sieraad aan te schaffen? Dan heb je in Nederland gelukkig een paar adresjes waar je dit kunt doen. Onder andere in het atelier van het sieradenmerk Anna + Nina kun je voor deze sieraden terecht. Helemaal budget friendly zijn de armbanden niet, want de prijzen beginnen bij negentig euro. Maar dan heb je natuurlijk wel wat, want zo’n armband gaat lang mee.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook

Bruiloft

Take notes: deze outfits mag je absoluut niet dragen naar een bruiloft

Gaat je (beste) vriendin, zus of nichtje binnenkort trouwen en heb je (nog) geen idee wat je gaat aantrekken? Lees dan even onderstaande tips door, zodat je een outfitdebacle voorkomt en er gegarandeerd stralend uitziet.