Zo maak je indruk met jouw look deze Kerst

Aan de slag!

Lees ook

De kerstdagen staan weer voor de deur. We zijn druk in de weer met het versieren van ons huis, het samenstellen van een Kerst wishlist en het maken van kerstplannen. Of je nu naar de schoonouders gaat met Kerst of de feestdagen viert met een grote groep vrienden: het is de perfecte gelegenheid om eens flink uit te pakken. Wanneer in het jaar krijg je nu de kans om eens helemaal op sjiek te gaan en je mooiste jurk en hakken uit de kast te halen? Wij geven enkele tips zodat jij zeker indruk gaat maken met jouw look deze Kerst.

Volg de dresscode

Ieder kerstfeest is natuurlijk weer anders en heeft een andere dresscode. Natuurlijk hoef je deze dresscode niet te volgen, draag vooral wat je zelf wilt, maar om het risico te verminderen op underdressed te zijn, is het slim om vooraf even de dresscode te checken. Voor een casual kerstfeest hoef je in principe niets bijzonders uit de kast te trekken en ook voor smart-casual hoef je niet overdressed te zijn. Heeft een kerstviering echter een semi-formal of een formal dresscode, dan is het altijd een goed idee om wat extra moeite te doen. Vooral voor een formal feestje mag je flink uitpakken.

Sparkle and glitter

Als er ooit een gelegenheid is om je mooiste glitterjurk uit de kast te trekken, dan is het met Kerst. Deze tijd van het jaar is jouw kans om te shinen in je mooiste glitterjurk en glanzende schoenen. Aarzel dus niet en ga all out! Shop jouw favoriete jurk of pak of trek eindelijk die jurk eens aan die je al tijden bewaart voor een speciale gelegenheid. Ben je niet zo’n fan van fancy jurken of ingewikkelde outfits? Geen zorgen: je kunt ook zeker een goede outfit samenstellen met jouw favoriete items. Kies iets waar jij je goed bij voelt en zet net dat stapje extra om van jouw outfit echt een eyecatcher te maken.

Accessoires

Met de kerstdagen pak je natuurlijk flink uit qua outfit, maar vergeet ook de accessoires niet. Blingbling is met Kerst helemaal geoorloofd en het is de perfecte gelegenheid om je mooiste ketting, oorbellen en armbanden te dragen. Maar ook een stijlvol horloge kan een outfit helemaal afmaken, zoals de populaire Tudor horloges. Met zo’n klassiek horloge kan jouw look niet meer stuk.

De finishing touch

Je hebt de outfit, de schoenen en de accessoires, nu alleen de finishing touch. Om de look helemaal compleet te maken, stijl je natuurlijk ook je haar om te matchen bij de outfit. Los haar is altijd mooi, maar voor de gelegenheid kun je ook eens kiezen voor een prachtige vlecht, een halve updo of een prachtige bos met krullen. Online vind je volop inspiratie en tutorials voor mooie haardrachten, maar de kapper is ook altijd beschikbaar voor een indrukwekkende nieuwe coupe. Maak de styling helemaal af met een goede make-up look, bijvoorbeeld van NikkieTutorials, en je bent helemaal klaar voor een goed feestje.

Vergeet comfort niet

Natuurlijk wil je indruk maken met jouw outfit, maar vergeet vooral niet dat je doorgaans flink wat uren doorbrengt in deze kleding en schoenen. Bedenk vooraf of de outfit wel geschikt is voor een uitgebreid kerstdiner, of de schoenen zich wel lenen voor een avond lang rondlopen en of de haarstijl wel comfortabel genoeg is voor een avond plezier. Een goede look is belangrijk, maar comfort ook.

Laatste nieuws

Zie ook