Schoenentrend: de mary-jane maakt een comeback

De 70's zijn terug!

Lees ook

Niet alleen de nineties maken een comeback op modegebied, ook maken steeds meer items uit de seventies opnieuw hun intrede. De schoen die je dit jaar veel gaat zien, is geen onbekende. De mary-jane komt namelijk weer terug!

Mary-janes

Een nieuw jaar, nieuwe comeback. De mary-jane-schoen die in de jaren zeventig zo geliefd was, lijkt opnieuw de harten van modeliefhebbers te stelen. Aan het eind van vorig jaar spotten we de stompschoen al bij menig influencer op Instagram en de populariteit van de schoen lijkt alleen maar toe te nemen. Zo lijken ook modedesigners een plekje voor de schoen te hebben in hun SS22-collecties.

Nodaleto

De terugkeer lijkt daarnaast ook toe te schrijven aan het merk Nodaleto. Nooit van gehoord? Niet zo gek, want het schoenenmerk zag pas in 2019 het licht. Het merk zet zich in op schoenentrends uit de ’70’s en ’90’s en dus ook op de mary-jane. Modeliefhebbers zijn gek op de items van dit merk en ook celebrities als Bella Hadid en Olivia Rodrigo zijn dragers van de schoenen. Bekijk hieronder hoe zij hun mary-janes stylen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Rose (@emmaleger)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Rose (@emmaleger)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CASS 🌞 | Fashion Lover (@cassndras)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Melyssa (@melyssametissemodeuse)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anna Shaffer (@annashafffer)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ManonLaime (@manonlaime)

Kleur

Aanvankelijk kwam de schoen in best wel grungy kleuren. Denk aan zwart of donkerrood. Maar vandaag de dag zien we mary-janes ook in vrolijkere kleuren. Van babyblauw tot pastelgroen en van wit tot een gezellig glittertje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kelly Eastwood (@thelondonchatter)

Comfort

Natuurlijk gaat het bij de mary-jane niet om een stiletto van het kaliber ‘balanceren op de rand van de Himalaya’, maar helemaal comfortabel is het misschien niet als je de hele dag op de oogstrelende schoenen loopt. Gelukkig is er wel een trucje waardoor je wat makkelijker op jouw mary-janes kunt blijven lopen en dit kun je doen met droogshampoo! Door droogshampoo op de binnenkant van de zool te sprayen (wel van een afstandje) voorkom je dat je in de schoen naar voren glijdt.

Bron: Marie Claire | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook