Emily in Paris-actrice Philippine Leroy-Beaulieu over ouder worden: ‘We moeten trots zijn op onze leeftijd’

'Omarm het ouder worden.'

Lees ook

Als Sylvie Grateau steelt Philippine Leroy-Beaulieu regelmatig de show in Emily in Paris. De actrice had in seizoen twee een grotere rol en haar personage kon zich – bijna letterlijk en figuurlijk – vaker blootgeven. Ook speelde ouder worden een rol in het tweede seizoen, iets waar Philippine erg blij mee was. 

Saison Deux

In seizoen twee is ouder worden een van de topics die wordt behandeld. En dit onderwerp werd niet alleen vanuit een vrouwelijk perspectief behandeld, maar ook vanuit een mannelijk oogpunt. Zo struggelt designer Pierre Cadault met het feit dat hij ouder wordt en is Sylvie degene die hem bemoedigend toespreekt.

Philippine Leroy-Beaulieu

“Dit was heel leuk om te spelen, om erachter te komen dat we het ouder worden juist moeten omarmen”, deelt Philippine met Glamour. “Het is gevaarlijk om in een wereld te leven waarin mensen niet ouder mogen worden. Ik had hier onlangs een gesprek over met mijn dochter, die onlangs dertig is geworden. Ze zei: ‘Mam, ik wil niet in een wereld leven waarin vrouwen niet ouder mogen worden.'”

Trots zijn

“Ik denk dat het heel belangrijk is dat we trots moeten zijn dat we ouder worden en dat we er geen probleem van moeten maken; het moet niet iets zijn waar we niet over praten”, vervolgt de actrice. “Je hoeft je niet te schamen om het feit dat je ouder wordt. Iedereen wordt ouder”, verklaart Philippine.

Philippine is inmiddels 58 en hoopt dat iedereen zijn of haar rimpels juist omarmt. “Als iemand niet zegt: ‘Dit is mijn leeftijd, dit is wie ik ben, mijn rimpels zijn mijn rimpels, en ik omarm mijn rimpels, dit is mijn leven”, is dat heel jammer.” Hear, hear. 

Bron: Glamour | Beeld: Netflix (Carole Bethuel, Stéphanie Branchu)

Laatste nieuws

Zie ook