De ‘Bixie’ wordt de haartrend van 2022

Nieuw jaar, nieuw haar.

Lees ook

Het nieuwe jaar komt met nieuwe trends. Niet alleen op het gebied van fashion, ook je coupe moet eraan geloven. De bixie schijnt dé haartrend van 2022 te worden.

Back from the nineties

We verkondigden net wel dat de bixie een nieuw trend is, maar dat is niet helemaal het geval. In de jaren ’90 was de bixie namelijk ook al razendpopulair, al werd er toen minder hip geen naam voor bedacht. Zo waren onder anderen Meg Ryan en Cameron Diaz fan van de korte coupe.

Pixie x Bob

Bij de bixie worden elementen van twee verschillende kapsels (de pixie en de bob) gecombineerd tot een geraffineerde haarstijl. “Een bixie cut is voor de helft een bob en voor de helft een pixie cut”, legt stylist Andrew Fitzsimons uit aan Glamour UK. “Het is een ruige bob bestaande uit een mix van lagen, om dimensie en textuur toe te voegen.”

Actrice Rowen Blanchard lijkt een van de early adapters van de haarstijl. Vorig jaar deelde ze al enkele foto’s met de bixie snit. Minder lang geleden leek ook actrice Florence Pugh om.

Fijn tot medium haar

Een bixie is geen extreme haarstijl, maar als je je lange haren inruilt voor een bixie duurt het wel lang (no pun intended) tot je je oude lengte terug hebt. Ga je de schaar in je lokken zetten? Wees dan zeker van je zaak. En check ook of de look je wel zou staan, want de bixie is volgens stylist Fabrice Gilli niet voor iedereen weggelegd. Zo deelt hij dat de stijl niet geschikt is voor mensen met dik of grof haar. “Ik raad de bixie aan voor mensen met fijn tot medium haar.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hair TV / Tools / Party (@elevatehair)

Subtieler

Binnen de bixie-trend is variëren natuurlijk mogelijk. De een wil graag een cropped cut met veel lagen en de ander houdt het liever wat cleaner. Op Pinterest zijn inmiddels genoeg inspirerende looks te vinden. En neem voorbeelden daarvan ook zeker mee als je een afspraak bij de kapper hebt voor dit kapsel. “Het is altijd goed om een foto aan je stylist te laten zien, zodat je er zeker van bent dat je krijgt wat je wilt”, aldus Gilli.

Ga je voor een subtielere bixie? Dan ben je niet de enige. Ook actrice Sarah Hyland koos hiervoor.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sarah Hyland (@sarahhyland)

Hoewel Sara’s coupe misschien meer op een bob met een pony lijkt, vindt haar stylist Nikki Lee dat het kapsel wel degelijk binnen de bixie-trend past. “We gingen voor een kort kapsel en voegden er een volle pony aan toe”, vertelt ze daarover. “Het is onze kijk op de bixie, maar dan klassieker en tijdloos.”

Dus, dat is ‘m, de haartrend voor 2022. Ga jij een afspraak maken bij je kapper zodra die weer open is?

Bron: Marie Claire | Beeld: The Women on the Sixth Floor

Laatste nieuws

Zie ook