Dit is wat mensen gemiddeld per leeftijd en opleidingsniveau verdienen

En daar zitten behoorlijke verschillen tussen...

Lees ook

‘Hoeveel verdien jij?’, een vraag waar de een makkelijk antwoord op geeft, maar waar de ander liever niet op wil ingaan. Maar wat verdienen mensen per leeftijd en opleidingsniveau eigenlijk gemiddeld? Het Geld College zocht het uit. 

Gemiddeld salaris

Kennis is macht, is een veelgehoorde uitspraak. Hoewel we allemaal een eerlijk salaris willen verdienen, zijn we in Nederland niet heel open over ons salaris. Daarom waren wij benieuwd hoeveel mensen nu eigenlijk gemiddeld per leeftijd en opleidingsniveau verdienen.

Wij waren niet de enigen die hier nieuwsgierig naar waren. Het Geld College zocht het uit. Hoewel we het wel een beetje jammer vinden dat er geen onderscheid wordt gemaakt tussen het salaris van mannen en vrouwen (want die loonkloof tussen mannen en vrouwen is dit jaar amper gedaald) zijn de gegevens zeker interessant om eens in te zien.

bedragen

Let op: dit gaat om het gemiddelde van alle lonen. Rond de 55 gaan de gemiddelde lonen naar beneden omdat mensen met het oog op hun pensioen vaak wat minder gaan werken. Meer uitleg over deze cijfers vind je op Het Geld College.

Loonkloof

We noemden net de loonkloof tussen mannen en vrouwen al. Hoewel bovenstaande gegevens er niet op ingaan, liet het CBS vorige maand weten dat de loonkloof tussen mannen en vrouwen amper gedaald is, namelijk met maar 0,6 procent. Dat betekent dat er echt nog veel moet veranderen. Zo is er nog altijd een verschil van 13,7 procent in het loon van mannen en vrouwen in dezelfde functie. En laat die veranderingen ook maar snel komen. Gaan we namelijk in dit tempo door? Dan is de loonkloof tussen mannen en vrouwen pas tussen 2044 en 2048 gedicht.

Bron: Marie Claire | Beeld: Netflix, Emily in Paris (Stéphanie Branchu)

Laatste nieuws

Zie ook