Geëmotioneerde Pauline Wingelaar openhartig over vroeggeboorte

'Zolang zij niet opgaf, gaf ik ook niet op.'

Lees ook

Pauline Wingelaar maakte begin oktober op Instagram het verdrietige nieuws bekend dat haar dochtertje Belle door vroeggeboorte is overleden. In de nieuwste aflevering van Echte Gooische Moeders vertelt Pauline openhartig over deze heftige gebeurtenis. 

Niet opgeven

Waar Pauline in de eerste afleveringen van het tweede seizoen van Echte Gooische Moeders nog met volle teugen van haar prille zwangerschap genoot, viel de Gooische moeder niet veel later in een zwart gat. In de nieuwste aflevering van Echte Gooische Moeders vertelt Pauline voor het eerst over de heftige gebeurtenis: “Ik lag die dag dat het gebeurde en de dag erna gewoon plat. Ik dacht: ik ga gewoon stilliggen en ik ga hier gewoon voor vechten. Ik ga niet opgeven.”

Madeliefje

Eén van Paulines zoontjes, Diederik, werd na 33 weken al geboren. Pauline voelde hierdoor een soort oerkracht: “Ik zat in een soort van ontkenningsfase. Ik wilde er niet aan geloven dat het fout ging. Net als bij Died, die na 33 weken geboren werd. Ik dacht: dit gaan we gewoon even doen.”

“Het was een bikkel, ik noemde haar Madeliefje in mijn buik”, stelt Pauline die vervolgens in tranen uitbarst. “Zij gaf niet op. Zolang zij niet opgaf, gaf ik ook niet op.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline)

Vroeggeboorte

“Tot ons grote verdriet ben ik donderdag 30 september veel te vroeg bevallen van ons dochtertje Belle Bisschop van Tuinen, die vanwege haar vroeggeboorte (bijna 22 weken) is overleden”, deelde Pauline eerder dit jaar op Instagram. “De afgelopen twee weken hebben zich helaas ernstige complicaties rondom mijn zwangerschap voorgedaan. Met precies 20 weken braken mijn vliezen… ‘Madeliefje’ (zo noemde ik haar in mijn buik) en ik hebben samen zo hard gevochten tegen de natuur, want zolang ons meisje niet opgaf, deden wij het ook niet…”

“Dit is het lastigste bericht wat ik ooit met jullie heb moeten delen en waar ik als een berg tegenop zie, want nu is het afscheid zo definitief”, stelde de moeder tijdens deze lastige periode.

Bron: Grazia | Beeld: Echte Gooische Moeders 

Laatste nieuws

Zie ook