Zo maak je zelf een chic daybed voor in de tuin

Wij zijn stiekem alweer bezig met onze zomerplannen.

De kans is vrij klein dat je nu al bezig bent met de indeling en styling van je tuin voor in het voorjaar en de zomer, maar we kunnen niet vroeg genoeg beginnen! We denken graag nu al na over de volgende zomer, waar we heerlijk in de tuin liggen en de zon onze huid bruint terwijl we een momentje voor onszelf pakken. En hoe kun je dit beter doen dan op je zelfgemaakte daybed?! Een daybed maken is namelijk makkelijker dan je denkt, dus we helpen je graag op weg!

Gebruik meerdere pallets

Om te beginnen heb je meerdere pallets nodig. Je kunt deze soms gewoon gratis afhalen bij diverse bedrijven of check eens op websites als Markplaats waar je ze voor een prikkie kunt kopen. Vervolgens heb je slechts een boor nodig en wat goede schroeven, waardoor je dit daybed gemakkelijk in elkaar tovert. Aangezien het geen fantastische en geraffineerde afwerking hoeft te hebben, kan bijna iedereen dit klusje wel klaren. Daarnaast hoort dit type meubelen wat rommelig te ogen.

Palletkussens op maat

Als je het project echt helemaal zelf wilt doen, kun je gemakkelijk kussens maken die perfect bij je daybed passen. Je hebt wat schuimrubber nodig waarmee je de kussens kunt vullen en een stevige stof die niet al te zacht is. Het zou natuurlijk zonde zijn als deze snel scheurt als mensen er iets te ruw op neer ploffen. Met een naaimachine kom je een heel eind en dit gaat ook nog eens ontzettend snel. Maar niet iedereen is zo handig met een naaimachine, dus je kunt dit gedeelte ook uit handen geven en palletkussens op maat bestellen.

Daybed

Verder stylen

Wanneer je de pallets omgetoverd hebt tot bedbank en de kussens af zijn, ben je in principe klaar. Je kunt de boel wel nog wat stylen met fleurige kussens, misschien een dekentje voor als het wat kouder is in de avond en een fijn bijzettafeltje voor je drankjes en snacks. En als de zomer voorbij is en je de boel weer allemaal gaat opbergen, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om dit heerlijke daybed gewoon naar binnen te verplaatsen. Wellicht kun je hem iets anders stylen waardoor deze prima in de woonkamer kan staan of zet je deze in een extra slaapkamer voor als er gasten blijven logeren.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws