Een mooie en frisse lach is het beste visitekaartje

Lees ook

Je glimlach is eigenlijk het mooiste dat je kunt dragen. Een fris gebit met witte tanden zorgt natuurlijk voor een stralende glimlach. Helaas is niet iedereen gezegend met mooie, witte tanden. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om je tanden witter te maken, zodat je graag jouw lach rondstrooit.

Maken of breken

Ogen spreken, maar één van de mooiste en opvallendste dingen aan iemands gezicht zijn ook de tanden. Dat je gebit een essentieel component van je gezicht is, blijkt wel uit dit artikel van eerder dit jaar waarin duidelijk wordt dat de tanden van Carice van Houten meer belangstelling trokken dan de actrice’s haar aanwezigheid zelf bij Jinek over haar rol in een nieuwe serie. ‘Heel Nederland is met mijn gebit bezig’, reageerde ze later verontwaardigd. Tanden kunnen je dus maken of breken.

Gele tanden onaantrekkelijk

Gele tanden worden in toenemende mate als ontsierend ervaren en dat kan je onzeker maken of terughoudend om te lachen. Daarom willen veel mensen het liefst spierwitte tanden. De meest voorkomende oorzaken van gele tanden zijn genetische aanleg, ouderdom, tandsteen, verkleuring door voedsel of slechte gewoonten zoals roken. Nicotine laat een donkerbruine aanslag achter op je tanden, maar ook thee en koffie. Ook (langdurig) medicijngebruik kan zorgen voor vlekken of verkleuringen op je tanden.

Tanden bleken

Als je graag wittere tanden wilt hebben, kun je tegenwoordig op veel plekken terecht om je tanden te laten bleken. Zo kan je een dure kliniek of tandarts bezoeken om je tanden te laten bleken, maar vaak is dat een dure aangelegenheid, een moeilijke klus in tijden van Covid-19 of ben je gewoon twijfelachtig over wat voor resultaat die behandeling uiteindelijk zal hebben. Daarnaast kun je maar een keer je tanden laten bleken, terwijl uit recent onderzoek is gebleken dat je vaker je tanden moet bleken om resultaat te zien.

Zelf je tanden witter maken

Je kunt dus ook gewoon zelf thuis aan de slag gaan om wittere tanden te krijgen. Het is immers nog nooit zo gemakkelijk geweest om je glimlach thuis te bleken. Er zijn allerlei producten die je kunt proberen. Denk aan spoelingen, volledige tandenbleeksets, gels, kauwgom, tandpasta’s en strips. Zelf aan de slag gaan met veilige en vertrouwde producten is uiteindelijk de makkelijkste manier om je tanden effectief te bleken. Je hoeft er de deur niet voor uit en het scheelt nog een hoop geld ook.

Veilige tandenbleeksets

Daarnaast komt steeds meer naar voren dat het gebruik van goede producten om de tanden te bleken op korte en lange termijn het meest effectief is. Het is dus goed verklaarbaar dat het zelfstandig bleken van tanden steeds meer populair wordt. Als je het meteen goed wilt doen kun je beter voor een complete tandenbleekset gaan. Zo’n setje bestaat doorgaans uit bleekgel, een LED of UV–bleeklamp en een bleekbitje. Dan heb je meteen alles bij de hand. Het is wel handig dat als je tandenbleekset aanschaft eerst even checkt of deze voldoet aan de strenge Europese wet- en regelgeving omtrent veiligheid.

Mondverzorging van Fleeck

Dan rijst wellicht de vraag waar je dan goede en vertrouwde spullen voor wittere tanden kunt aanschaffen? Je wilt natuurlijk wel veilig je tanden kunnen bleken. De tandenbleeksets van Fleeck zijn onder tandenblekers ontzettend populair omdat ze in tegenstelling tot veel bleeksets bleekgel bevatten en geen waterstofperoxide. Bovendien zijn deze sets makkelijk in gebruik en geen grote aanslag op je portemonnee. Een ander pluspunt is dat je apart navullingen kunt aanschaffen. Als je door je eerste gel heen bent, hoef je als je zo een Tandenbleekset van Fleeck hebt, niet weer een geheel nieuwe set aan te schaffen.

8 Tinten witter

Het bleekgel dat Fleeck gebruikt is een speciale formule zonder peroxide die in samenwerking met een laboratorium is samengesteld volgens de laatste technieken. Je tanden kunnen tot wel 8 tinten witter worden met deze Fleeck formule. Ook als je gevoelige tanden hebt, kun je zorgeloos gebruik maken van het tandenbleekset van Fleeck. Het is op een simpele en betaalbare manier wittere tanden krijgen. Dure apparatuur heb je niet nodig en je kan online zo’n set bestellen. De volgende dag heb je het al in huis en kun je er zelf mee aan de slag gaan waar en wanneer jij maar wilt. Binnen no-time heb je je tanden een aantal tinten witter. Kom maar op met die glimlach!

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook