Fashion Friday: het belangrijkste modenieuws van deze week

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven.

Van nieuwe collecties tot toffe samenwerkingen en bijzondere initiatieven: in de Fashion Friday lees je het meest opvallende modenieuws van deze week.

Filippa K lanceert exclusieve samenwerking met designstudio Stinarand

Filippa K werkt samen met Stinarand, de studio van de veelgeprezen Zweedse ontwerpster Stina Randestad, om een exclusieve collectie van zes op maat gemaakte kledingstukken te lanceren. Elk kledingstuk is volledig gemaakt van tweedehands Filippa K-materialen – een eerbetoon aan het creatieve potentieel van circulair design. De capsule-lijn bestaat uit zes kledingstukken en is een representatie van de grotere beweging binnen de mode die duurzaamheid op de voorgrond plaatst zonder afbreuk te doen aan creativiteit of vakmanschap.
De drie opvallende statement stukken en drie draagbare stukken maken gebruik van imperfecties om schoonheid in mode te herdefiniëren. Je shopt de collectie hier.

JD Sports opent tweede Flagship Store in Amsterdam

Aan de Kalverstraat 99 vind je een ware shopping experience van JD Sports. Op de twee dedicated verdiepingen van in totaal 736 m2 vind je een brede selectie aan premium footwear, kleding en accessoires van topmerken als Nike, Jordan, Adidas, New Balance, Puma, Converse, Vans. Er zijn “Only at JD” drops, gecreëerd in samenwerking met enkele van de meest gewilde brands in sports- en streetwear. En er zijn verschillende items die enkel bij JD Sports te verkrijgen zijn, te verstaan als “JD Exclusives”. Alvast online spieken om je wishlist samen te stellen? Klik hier.

HOFF lanceert de Beyond Skyline collectie

De nieuwe uitvoeringen van de HOFF inner tube sneaker borduren voort op het populaire Skyline model en gaat zoals de naam al doet vermoeden nog een stapje verder. De collectie bevat vier monochrome modellen in pastelkleuren en met suede details die ons uitnodigen om hemellichamen te verkennen: Moon, Earth, Mars & Venus. Je shopt de collectie hier.

Dante6 ontwikkelt Festive Ornaments in samenwerking met content creator Marlien Besselink

Marlien Besselink is al jaren fan en ambassadeur van het merk. Ze staat bekend om haar moderne, tijdloze stijl met een grote liefde voor neutrale kleuren. En dus sloegen ze de handen ineen. “In opvolging van onze Party-Cocktail collectie zijn wij ontzettend enthousiast om onze trouwe fans dit seizoen met iets compleet nieuws te verrassen en te inspireren”, vertelt Arlette Huisman, CEO van Dante6, over de exclusieve Festive Ornaments. De luxe treasure box bestaat uit zes verfijnde, moderne kunstwerkjes om de feestdagen nog specialer te maken. Exclusief verkrijgbaar in de Dante6 brandstores in Rotterdam en Amsterdam of hier online.

April&October lanceert de multifunctionele Iris Phone bag

Met de stijlvolle leren Phone bag van April&October heb je nu altijd alles bij de hand. De Iris Phone bag is handgemaakt met heel veel liefde én oog voor detail. Zo is er – naast je smartphone – plek voor je belangrijkste pasjes en hangt er een brillenkoker aan deze knappe Phone bag. Wat heb je meer nodig dan je telefoon, je pasjes en je bril? Door het lange leren koord draag je ‘em crossbody en heb je je handen vrij. Er zijn verschillende combinaties van leersoorten; van snake print, of uni leer tot een combinatie met gevlochten leer. Qua kleur is er ook genoeg keuze: sprankelend Yellow, flitsend Pink, classy Brown, Black of Green. Je shopt ‘em hier.

Studio David Laport opent deuren grote Pop-Up Archive Sale

Precies op tijd voor het Holiday seizoen opent David Laport van 7 t/m 13 december de deuren van zijn tijdelijke store voor een grote Archive Sale. Van grote plissé stukken (die we gewend zijn van de ontwerper, denk Rihanna, Sia en Solange) tot jacquards maar ook unieke couture en ready-to-wear pieces die we de afgelopen jaren op de catwalks zagen van Amsterdam tot in Parijs. Kortingen lopen op tot 80%, dus mocht je altijd al een David Laport item in je kast willen hebben hangen… dit is het moment. Je vindt de pop-up aan de Prinsengracht 234F van 10.00 – 17.00 uur.

Iedere vrijdag vind je op Elegance.nl een selectie van het meest opvallende modenieuws. Van leuke nieuwe merkjes tot bekende namen in de modewereld met een nieuwe collectie. Van nieuwe winkels die écht het bezoeken waard zijn tot items die niet op jouw wishlist mogen ontbreken. Maar ook toffe samenwerkingen, bijzondere initiatieven en leuke acties. Houd ons dus in de gaten om op de hoogte te blijven!

Laatste nieuws