Sarah Jessica Parker is kritiek op rimpels beu: ‘Dat gaat bij mannen nooit zo’

"Er is zoveel vrouwonvriendelijk geklets over ons"

Lees ook

Dat Sex and the City terug komt, was groot nieuws. Maar tussen de enthousiaste reacties, zitten ook altijd een paar rotte appels. Sarah Jessica Parker is er klaar mee en reageert op de kritiek.

Ouder

In 2004 eindigde tot groot verdriet van vele vrouwen over de hele wereld de serie der series Sex and the City. Des te groter was de vreugde toen bleek dat er nu, 17 jaar later, een reboot van de serie komt mét de originele actrices. Die zijn logischerwijs niet meer dezelfde leeftijd als toen en er waren mensen die het nodig vonden om daar over te klagen.

Vrouwonvriendelijk

In de Amerikaanse Vogue doet SJP een boekje open over hoe zij en de andere leading ladies van de populaire serie soms behandeld worden. En ze neemt geen blad voor de mond. “Er is zoveel vrouwonvriendelijk geklets over ons. Dat zou bij mannen nooit zo gaan”, laat ze weten. “Vooral op social media moet iedereen zo nodig iets melden. ‘Ze heeft te veel rimpels’, ‘Ze heeft niet genoeg rimpels’. Het voelt bijna alsof mensen niet wíllen dat wij ons goed voelen bij wie we zijn, of we er nou voor kiezen om natuurlijk oud te worden of wel iets aan onszelf laten doen om ons beter te voelen.”

Ze vraagt zich af waarom er bij mannen niet wordt geklaagd over grijze haren. “Waarom is ouder worden voor een man wel oke?” SJP vraagt zich af wat voor alternatief de critici nog zien: “Ik weet hoe ik eruitzie. Daar heb ik geen keuze in. Wat wil je dat ik doe, stoppen met ouder worden? Verdwijnen?”

Trots

Cynthia Nixon sluit zich aan bij de woede van haar collega. Maar ze is ook trots, laat ze weten. “Ik vind het mooi dat we niet proberen de show te verjongen. We komen niet opeens met een 21-jarig nichtje aanzetten of zo”, vertelt de actrice. Dat dezelfde vriendinnengroep weer centraal staat, óók al zijn ze ouder, is voor veel fans een groot pluspunt van de SATC-reboot.

Alleen Samantha (Kim Cattrall) ontbreekt – tot grote teleurstelling bij de SATC-enthousiastelingen. Zij ontspringt op deze manier echter wel de dans qua critici…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SJP (@sarahjessicaparker)

Bron: Beau Monde, Vogue | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook