Zo zorg je voor een stralende en verbeterde huid in de herfst

Lees ook

Voel jij je ook een stuk vrolijker en energieker wanneer buiten de lentezon schijnt dan wanneer de herfstregen tegen de ramen slaat? Veel mensen merken dat de seizoenen invloed hebben op hun humeur en op hun lichaam, maar vergeten dat ieder jaargetijde ook een andere invloed heeft op onze huid. 

Huidverzorging in de herfst

Vooral in de herfst en winter kunnen we dat merken. Kou, gure wind, regen en de centrale verwarming die een graadje hoger gaat: het beïnvloedt allemaal de conditie van je huid. Door de juiste verzorgingsproducten te gebruiken en je skincare routine aan te passen aan het seizoen, hoeft dit gelukkig geen probleem te zijn.

Een goede basis

Je huid kan in de herfst wel een beetje extra zorg en liefde gebruiken, maar hoe weet je op welke punten je moeten letten? Een goed begin is om je huid met regelmaat te laten ‘meten’ door een huidcoach. Deze expert heeft speciale apparatuur om binnen één minuut te zien wat jouw huidconditie precies is. Daardoor wordt het elk seizoen een stuk makkelijker om de juiste producten te vinden bij de specifieke behoeften van jouw huid. Daarnaast zijn er een aantal skincare-zaken waar de meeste mensen baat bij hebben in de herfst.

Vaarwel vette laag

In de loop van de herfst begint onze huid er steeds een beetje valer en bleker uit te zien. Ons zomerse kleurtje vervaagt en onze huid kan meestal wel wat extra stimulatie gebruiken. Een goede manier om je huid actief te houden, is om regelmatig te peelen. Met een peeling op z’n tijd bevorder je de doorbloeding van de huid en zie je er niet alleen gezond en stralend uit, maar zorg je er ook voor dat je het meeste profijt uit je serums en/of crèmes kunt halen. Je huidproducten worden door regelmatig peelen namelijk sneller opgenomen in de huid, waardoor er geen vettige laag achterblijft op de huid.

Hoe pak je dat aan?

Door regelmatig de dode huidcellen te verwijderen en de doorbloeding te stimuleren, ligt een gezondere en zachte huid dus binnen handbereik. Maar grijp niet meteen naar de eerste de beste scrub. Het peelen van je gezicht is namelijk wel een kunst op zich. Gebruik bijvoorbeeld geen (grove) korrelscrubs, want deze kunnen helaas irritaties aan de talgklieren veroorzaken. Je doet je huid meer plezier met een milde versie. Denk bijvoorbeeld aan een peeling met enzymatische werking of aan een amandelzuurpeeling.

Een voorbeeld van zo’n milde, maar uiterst effectieve peeling met amandelzuur is het Primum Elixer. Een groot voordeel van dit zachte product is dat het geen roodheid veroorzaakt en de kans op irritatie minimaal is. Na een heilzame peeling hoef je dus niet met de beruchte, vuurrode glow de deur uit. Bovendien dringt deze amandelzuurpeeling minder diep in de huid dan bijvoorbeeld glycolzuur, waardoor je ook niet uit de (herfst)zon hoeft te blijven vanwege UV-gevoeligheid – al blijft het natuurlijk een belangrijke aanbeveling om óók in de herfst en winter SPF te smeren. Hoewel de milde peeling dus weinig nadelen kent, doet het amandelzuur ondertussen wel zijn werk. Naast het peelende effect zorgt het voor optimale hydratatie, waardoor ook de werkzame stoffen in crèmes beter worden opgenomen. Ook heeft amandelzuur krachtige antibacteriële eigenschappen, waarmee je onzuiverheden kunt behandelen of voorkomen. Nog een voordeel waar wij blij van worden: het Elixer is ook uitermate geschikt voor de ouder wordende huid. Deze peeling zorgt namelijk voor de regeneratie van huideigen collageen- en elastinevezels, voor een stevigere huid. Tot slot helpt het zuur ook nog eens om hyperpigmentatie te voorkomen en te verminderen.

Pigmentvlekken aanpakken

Heb je tijdens de zomer genoten van de zon, maar daardoor meer last gekregen van pigmentvlekjes? De herfst is het ideale moment om hier iets aan te doen. De zon is dit seizoen minder krachtig en je huid zal dan ook niet direct opnieuw beschadigen. Een amandelzuurpeeling ondergaan bij de huidcoach of professionele fruitzuurbehandelingen kunnen de uitkomst bieden om de verdikte zomerhuid intensief te peelen en tegelijkertijd de opgedane pigmentvlekjes te verminderen.

Goede doorbloeding en zuurstof-boost

Nog een manier om je huid deze herfst in topconditie te brengen en te houden, is door de doorbloeding te verbeteren. Een goede doorbloeding brengt namelijk tal van voordelen met zich mee. Alleen hierdoor worden de cellen in je huid namelijk optimaal voorzien van zuurstof en voedingsstoffen. Ook helpt een goede doorbloeding bij het afvoeren van afvalstoffen. Om je huid zelf een handje te helpen bij deze taak, kun je een zogenaamde doorbloedingscrème gebruiken, zoals hannah Cell Active. Dit is een therapeutisch product dat de doorbloeding op krachtige wijze stimuleert en een frisse teint tevoorschijn tovert.

En andere manier is om regelmatig een bindweefselmassage in te plannen bij je huidcoach. Stimulerend voor de huid, maar ontspannend voor jou: precies wat we nodig hebben op een gure herfstdag.

Naast een goede doorbloeding is voldoende zuurstof een must voor een frisse teint. Een huid die te weinig zuurstof krijgt, wordt grauw, dof en krijgt een vermoeide uitstraling. Je huid verslapt en veroudert ook nog eens veel sneller, omdat voor een gezonde celstofwisseling en -vernieuwing ook zuurstof nodig is. De oplossing? Extra zuurstof voor je huid haal je tegenwoordig gewoon uit een flesje. Gebruik bijvoorbeeld dagelijks hannah’s Oxys Genes voor een gezondere en vitalere huid, die goed doorbloed is en een geweldige glow heeft. Dankzij deze dag- en nachtcrème creëer je dat gezond blozende effect, alsof je net een lange boswandeling hebt gemaakt!

Zijdezacht

Wanneer je huid stralend de herfst is doorgekomen, staat er alweer een nieuwe uitdaging voor de deur. De winter is een seizoen waarin je huid een goede weerstand nodig heeft. Zorg dus voor de juiste bescherming. Het gure weer en de vorst kunnen al snel leiden tot een drogere huid, dus zorg ervoor dat je goed hydraterende producten in de badkamer hebt staan. Gebruik deze wel in combinatie met een vollere crème. Op deze manier isoleer je jouw huid als het ware, waardoor je vel minder snel last heeft van temperatuurwisselingen en het vochtverlies dat daarbij komt kijken. Een echte winterfavoriet is de Touch of Silk: dit product verbetert je teint, maar laat geen enkel spoortje vettigheid achter. Wel zo fijn! Daarnaast bevat het een hoge concentratie vitamine A, C, E en een basis van hoogwaardige siliconenolie. Je merkt onmiddellijk dat kleine oneffenheden als sneeuw voor de zon verdwijnen en je teint mooi egaal achterblijft. Hoewel het vocht langdurig wordt vastgehouden, heeft het product geen afsluitend effect. Touch of Silk doet zijn naam eer aan: Het voelt alsof een briesje wind een zijden sjaal zachtjes over je huid beweegt.

Ook meenemen in je routine: lippen, ogen en handen

Je gezicht is niet het enige lichaamsdeel dat extra aandacht verdient in de donkere maanden. Denk in de herfst (en straks zeker in de winter) ook aan je lippen, je handen en je buitenste ooghoeken. Van zichzelf zijn deze plekken iets vochtiger dan de rest van je huid, waardoor ze eerder ruw en rood worden van de kou. Lip Touch van hannah biedt de uitkomst en herstelt het vochtgehalte en het volume van ruwe winterlippen. De andere gevoelige plekjes kun je beschermen door een keertje extra een dot Touch of Silk erop aan te brengen. Zo ben jij optimaal beschermd en voorbereid op de koude jaargetijden!

Meer weten? Kijk voor meer info op hannah.nl en vind een huidcoach in de buurt.

Laatste nieuws

Zie ook