6 Tips voor de ultieme handverzorging

Een schrale huid, kloofjes... weg ermee!

Lees ook

Met het koude weer in aantocht is het een goed idee om wat meer aandacht aan handverzorging te besteden. Een schrale huid, kloofjes – het hoort er allemaal bij in de herfst- en wintermaanden. Gelukkig zijn er een aantal dingen om je handen voor te bereiden op de koude maanden en ze daarnaast verzorgd te houden. Lees mee.

1. Was je handen niet te heet

Het is natuurlijk erg fijn om je handen met lekker warm water te wassen. Dit is alleen niet heel bevorderlijk voor de huid van je handen. Het beste gebruik je lauw water wanneer je ze wast. Op die manier zal je huid niet uitdrogen waardoor ze beter bestand zijn tegen de kou buiten.

2. Gebruik een hydraterende handcrème

Om een soepele huid te krijgen, zou je een fijne handcrème kunnen uitzoeken. Kijk bijvoorbeeld eens op https://australian-bodycare.nl/ voor verschillende mogelijkheden om droge en gevoelige handen te voorkomen. Gebruik de crème vervolgens meerdere malen per dag voor een optimaal resultaat.

3. Stop met nagelbijten

Nagelbijten is nooit goed, maar in de winter zorgt het ervoor dat je nog sneller velletjes langs je nagels krijgt. Dit wil je natuurlijk niet! Je kunt dan je nagels vijlen zodat je ook niet zo de drang hebt om te gaan nagelbijten.

4. Scrub je handen

Het is ook een aanrader om twee of drie keer per week je handen te scrubben. Wanneer je dit doet neem je afscheid van je dode huidcellen en zorg je ervoor dat je huid soepel blijft. Let wel op dat je niet je handen scrubt vlak voordat je naar buiten gaat. Geef je huid de tijd om even te herstellen.

5. Eet gezonde producten

Een goede huid begint bij de juiste voeding; zorg daarom dat je genoeg gezonde producten binnenkrijgt. Vooral eieren, noten, zaden en zuivel zijn goed voor je huid en nagels. Daarnaast is het een goed idee om veel water te drinken. Ook dit is bevorderlijk voor je huid, want op die manier worden afvalstoffen sneller afgevoerd.

6. Draag handschoenen

Wanneer het echt heel koud is buiten is het altijd verstandig om handschoenen te dragen. Hoe goed je je handen ook verzorgt, vrieskou is nooit goed voor je huid. Er zijn genoeg handschoenen te vinden die lekker zitten en ook nog eens erg mooi zullen matchen met je outfit. Laat de winter maar komen!

Laatste nieuws

Zie ook