Waarom dermatologen rozenbottelzaadolie aanraden voor je huidverzorgingsroutine

Een absolute skincare-topper.

Lees ook

De juiste gezichtsolie kan wonderen verrichten voor de uitstraling, helderheid en stevigheid van je huid. Jojoba-olie en CBD-gezichtsolie kennen we inmiddels, maar wist je dat olie gewonnen uit rozenbottelzaad ook heilzaam voor je huid is? 

Hydratatie

Gezichtsoliën kunnen net zo effectief zijn als andere moisturizers, zo vertelt dermatoloog Dr. Corey L. Hartman aan InStyle. “Gezichtsoliën kunnen een goede optie zijn voor iemand met een droge huid, vooral tijdens de herfst- en wintermaanden. Gezichtsolie hydrateert niet alleen de huid, maar helpt ook om irritatie te verzachten, kan antioxiderende effecten hebben en kalmeert ontstekingen.”

Dermatoloog dr. Hadley King vult aan dat je het beste een of twee keer per dag een olie voor je gezicht kunt gebruiken. Bovendien is ook dr. King overtuigd van de werking ervan. “De meeste oliën hebben verzachtende eigenschappen en kunnen daarom de huidbarrière ondersteunen en vocht vasthouden. Deze eigenschappen zijn nuttig voor een droge huid.”

Rozenbottelzaadolie

Er zijn bepaalde oliën die de dermatologen liever vermijden, zo kunnen essential oils een allergische reactie veroorzaken. Ook kun je beter geen kokosolie gebruiken als je gevoelig bent voor acne.

Een olie die je volgens dr. Hartman zou kunnen gebruiken is rozenbottelolie. Net als arganolie en jojoba-olie bevordert dit ingrediënt de opname van actieve ingrediënten in skincare. Ook dermatoloog Dr. Marina Peredo is fan van rozenbottelzaadolie. “Het is goed voor alle huidtypes, zeker als je een droge huid hebt. Rozenbottelzaadolie bevat veel vitamine A en essentiële vetten die de huid gezond en gehydrateerd kunnen houden.”

Overigens hoef je voor de olie helemaal niet diep in de buidel te tasten. Zo raadt Peredo de budget-proof Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil van The Ordinary aan, en die kost online nog geen twaalf euro. Koopje!

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook

veroudering

Met deze simpele tips bescherm je je decolleté tegen veroudering

Niet alleen je gezicht wordt blootgesteld aan schadelijke stoffen van buitenaf en UV-straling van de zon, maar ook je decolleté en hals.
Kate Middleton en Meghan Markle

Kate Middleton en Meghan Markle zweren bij deze gezichtsolie 

De hertoginnen zijn beiden fervent gebruiker van deze olie.