Lezersaanbieding: bezoek de tentoonstelling Thuis bij Jordaens in het Frans Hals Museum met gratis inleiding

De ideale introductie op een bezoek aan de tentoonstelling Thuis bij Jordaens.

Lees ook

Zoals de Noordelijke Nederlanden Frans Hals, Rembrandt en Vermeer hebben, zo kennen de Zuidelijke Nederlanden hun eigen Grote Drie: Jordaens, Rubens en Van Dyck. Toch is Jordaens minder bekend bij het grote publiek. Met de tentoonstelling Thuis bij Jordaens wil het Frans Hals Museum daar verandering in brengen. Benieuwd naar deze Antwerpse meester? Via Elegance profiteer je van een fijne lezersaanbieding bij je bezoek aan de tentoonstelling.

Leer Jacob Jordaens kennen

Het Frans Hals Museum presenteert in samenwerking met The Phoebus Foundation de tentoonstelling Thuis bij Jordaens: de eerste monografische tentoonstelling van de zeventiende-eeuwse Antwerpse meester Jacob Jordaens in Nederland. In locatie Hof van het Frans Hals Museum kunnen bezoekers meer ontdekken over Jordaens, die net zo zwierig, menselijk en eigenzinnig schilderde als zijn tijdgenoot Frans Hals, en zich laten verrassen door de verhalen achter zijn vernuftige en soms geestige schilderijen.

Stap binnen in Jordaens’ pronkkamer

Speciaal voor de tentoonstelling Thuis bij Jordaens is er in het Frans Hals Museum een hedendaagse reconstructie gemaakt van de pronkkamer uit Jordaens’ woonhuis. Deze showroom waar hij rijke klanten ontving, was op spectaculaire wijze gedecoreerd met schilderijen van eigen hand. Zelfs de deuren en het plafond waren geheel beschilderd in fenomenaal perspectief. De pronkkamer van Jordaens is in het Frans Hals Museum op een hele bijzondere manier te bekijken! Door een spiegelvloer worden bezoekers namelijk letterlijk omgeven door schilderingen en kunnen zij ervaren hoe de pronkkamer eruit moet hebben gezien. Hierdoor wanen zij zich even ‘thuis bij Jordaens’, tussen de kunstwerken zoals Jordaens het bedoeld had. Een unieke ervaring!

Thuis bij Jordaens
Jacob Jordaens | Zo de ouden zongen, zo piepen de jongen, ca. 1640 – 1645 | Olieverf op doek, 211 x 189 cm | © The Phoebus Foundation, Antwerpen

Bijwonen

Maar wat maakt het werk van Jordaens nou zo bijzonder? En wat hebben Frans Hals en Jacob Jordaens met elkaar gemeen? De inleiding Thuis bij Jordaens biedt de ideale introductie op een bezoek aan de tentoonstelling en is voor Elegance lezeressen gratis bij te wonen bij aankoop van een entreeticket.

Voor meer informatie over de tentoonstelling Thuis bij Jordaens, klik hier.

Lezersaanbieding

De inleiding Thuis bij Jordaens in het Frans Hals Museum is gratis voor de eerste 100 Elegance lezeressen die een entreeticket voor de tentoonstelling reserveren.

Boek je ticket voor de inleiding én je entreebewijs voor het museum via de volgende link. Maak gebruik van de kortingscode ‘elegance’ om de korting automatisch te verrekenen.

De inleiding vindt plaats op zaterdagen en zondagen van 12.00 tot 12.45 uur m.u.v. zaterdag 25 december en zaterdag 1 januari. Let op: dit is een inleiding voor volwassenen. Looptijd tentoonstelling & inleiding: t/m 30 januari 2022.

Jacob Jordaens | Portret van Elisabeth Jordaens, de dochter van de kunstenaar, ca. 1637 – 1645 | Olieverf op doek, 79,4 x 63 cm | © The Phoebus Foundation, Antwerpen

Dit artikel is geschreven in samenwerking met het Frans Hals Museum.

Laatste nieuws

Zie ook